Accesul la job nu va fi condiționat de certificatul electronic

Liderii coaliției au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat. Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Decizia coaliției a fost luată într-o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, dar nu este clar cine a susținut varianta eliminării acestei prevederi-cheie din proiectul de lege.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Previzibil, decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coaliției de guvernare pe tema Certificatului Electronic Covid, dar și după mitingul violent organizat marți de AUR împotriva legii.

CITEȘTE ȘI: În privinţa „Certificatului verde”, sufleurul a adormit, iar cei din Coaliţia de guvernare nu-şi ştiu replicile, doar „lepricile”

Să vedeți de acum bătaie cu cărămida în piept a politicienilor AUR!

 

Adauga comentariu