Accident produs un șofer ce a vrut să întoarcă mașina în curbă într-o zonă cu linie continuă

La data de 30 ianuarie 2019, în jurul orei 12.15, Ilie D. (47 de ani), din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea microbuzul Peugeot Expert pe strada Ştefan cel Mare, din localitate, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Frasin, nu s-a asigurat corespunzător în momentul în care a vrut să întoarcă mașina, încălcând marcajul longitudinal continuu ce desparte cele două sensuri de mers, intrând în coliziune laterală cu autoturismul Volkswagen Passat condus de către Gabriel M. (20 de ani), din orașul Frasin, care se deplasa din sens opus şi care nu a mai putut evita impactul, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum în rampă şi uşoară curbă la dreapta.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a Veronicăi M. (40 de ani), din orașul Frasin, pasageră pe scaunul stânga spate al autoturismului Volkswagen Passat, care a fost transportată la Spitalul orăşenesc Gura Humorului.

Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu