Accidentul rutier care a avut loc ieri pe raza localității Iaslovăț a fost provocat de către un șofer beat care conducea o autoutilitară

Ieri, în jurul orei 18.30, pe raza localității Iaslovăț a avut loc un accident rutier între trei autovehicule, un camion, o autoutilitară și un autoturism. 

Înaintea evenimentului, Ionuț C. (42 de ani), din municipiul Botoșani, județul Botoșani, conducea un camion marca DAF care tracta o semiremorcă pe DN 2K, în afara localității Iaslovăț. Acesta de deplasa dinspre Milișăuți spre Iaslovăț. La un moment dat, acesta a oprit regulamentar pe sensul său de deplasare, pe partea dreaptă a părții carosabile, întrucât urma să intre în curtea unei societăți. În spatele său se deplasa regulamentar un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de către Dan R. (28 de ani), din comuna Arbore. Acesta a redus viteza de deplasare, iar pe urmă a oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus. Atunci, Volkswagen-ul a fost acroșat în partea din spate de către un alt autovehicul, marca Mercedes-Benz, condus de către Ioan Bodnariuc (43 de ani), din comuna Iaslovăț. Cel din urmă nu a păstrat distanța față de autovehiculele din fața sa.

În urma impactului, Volkswagen-ul a fost proiectat în autoutilitara DAF. Trei persoane care se aflau în autoturism au fost rănite ușor, motiv pentru care au fost transportate la Spitalul din municipiul Rădăuți. Autoutilitara marca Mercedes Benz s-a oprit în șanțul de pe sensul opus de mers. Șoferul acesteia a fost rănit, motiv pentru care și acesta a fost transportat la spital. De asemenea, și un copil în vârstă de opt luni a ajuns la spital. Acesta nu avea răni.

Toți șoferii au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatul șoferului autoutilitarei marca Mercedes-Benz a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce rezultatele celorlalți doi șoferi au fost negative.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Adauga comentariu