ACET SA habar nu are cum să reducă pierderile de pe rețea și oferă peste 150.000 de lei celor de la ELSACO pentru a le oferi o soluție

SC ACET SA Suceava este firma răspunzătoare de asigurarea furnizării de servicii de apă şi canalizare în municipiul reședință de județ.

De ani buni de zile, cetățenii din Suceava sunt nemulțumiți de faptul că lună de lună sunt practic obligați să plătească pierderile de pe rețeaua care le furnizează apă în locuințe. Nu de puține ori consumul înregistrat la contorul scărilor de bloc nu bate cu cel al locatarilor, astfel că aceștia sunt puși să plătească diferența.

Reprezentanții ACET Suceava s-au arătat depășiți total de situație, condiții în care an în șir nu au găsit o soluție optimă pentru a stopa pierderile de pe rețea.

Pentru a reduce aceste pierderi, SC ACEST SA Suceava a atribuit direct un contract în valoare de 158.700 de lei celor de la SC ELSACO ESCO SR BOTOȘANI, denumirea achiziției fiind „Evaluarea pierderilor pentru sistemele de alimentare cu apă”.

Conform studiului de fezabilitate, cei de la ELSCACO s-au angajat să: „întocmească lucrarea care va cuprinde următoarele capitole: 1.Informații generale 2.Scopul proiectului 3.Obiective urmărite 4. Legislația aplicată 5. Conturul de bilanâ: • captările de apă • tratarea și înmagazinarea apei • rețelele de transport • rețelele de distribuție. 6. Conținutul lucrării – bilanțul masic real și optimizat – măsuri tehnice și organizatorice pentru reducerea pierderilor și utilizarea rațională a energiei primare – analiză comparativă a rezultatelor obținute. În cadrul lucrării se vor realiza servicii conform ofertei tehnice și financiare”.

Până când se va găsi o soluție pentru a se reduce pierderile de apă de pe rețea, sucevenii vor fi în continuare cei care le vor acoperi cu bani din propriile buzunare.

Adauga comentariu