ACET Suceava a fost amendat cu 30.000 de lei pentru că a împuțit ilegal municipiul Suceava săptămâna trecută

Garda Națională de Mediu Suceava a efectuat verificări în zona parcării Shopping City Suceava pentru a verifica sursa mirosului grețos, care a întors stomacurile pe dos localnicilor din municipiul Suceava sau a celor care au tranzitat orașul în zilele caniculare din ultima vreme.

Așadar, comisarii Gărzii de Mediu Suceava s-au deplasat pe teren și au constatat faptul că mirosul provenea de la stația de epurare a ACET SA Suceava, mai exact de la nămolul rezultat în urma epurării. Se pare că respectiva stație de epurare funcționa fără autorizație pe linie de mediu, motiv pentru care comisarii au aplicat o amendă în valoare de 30.000 de lei. 

„Cu privire la aerul irespirabil din data de 26.07.2021 din zona parcarii SHOPPING CITY Suceava, comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Suceava s-au deplasat in teren, cele sesizate confirmandu-se. Disconfortul provine de la Statia de epurare a ACET SA Suceava, care depoziteaza namolul rezultat in urma epurarii in statia de epurare, negasindu-se pana in prezent solutii de eliminare/valorificare a acestuia. Datorita acestui fapt statia de epurare functioneaza fara Autorizatie pe linie de Mediu. Pentru neconformitatile constatate ACET S.A Suceava a fost sanctionata contraventional cu amenda de 30000 lei conform O.U.G 195/2005”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu