Activistul Daniel Bodnar a depistat un nou transport ilegal de material lemnos. Pentru a fi confiscat camionul mai era nevoie de 0,26 metri cubi de lemn: „Acest prag de 10 metri cubi trebuie eliminat pentru că este o invitație la furt”

La data de 17 mai 2022, activistul de mediu Daniel Bodnar a anunțat Poliția cu privire la faptul că dinspre Cacica spre Păltinoasa circulă un camion cu remorcă supraîncărcat fără avize de transport.

 

Transportul respectiv a fost identificat de polițiști și oprit pentru un control.

Cu ocazia primelor verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 11,01 metri cubi de lemn rotund buștean gater, pentru care deţinea avizul de însoţire emis de Ocolul Silvic Marginea, generat de către SUMAL la data de 17 mai 2022. De asemenea, conform unui aviz emis de OS Marginea, remorca transporta cantitatea de 16,82 metri cubi de lemn rotund buștean gater.

Ansamblul de vehicule a fost condus la un depozit al Ocolului Silvic Gura Humorului, în vederea unui control mai amănunțit cu privire la suspiciunea de gabarit depășit. Pentru a verifica această suspiciune, la fața locului a fost solicitat un echipaj al ISCTR. Reprezentanții ISCTR i-au solicitat șoferului să se deplasaze în comuna Dărmănești pentru a efectua cântărirea pentru a se stabili dacă masa maximă admisă a fost depășită. Șoferul a refuzat această deplasare, motiv pentru care a fost amendat cu 6.000 de lei.

ISCTR a amendat și SC Malini Trans SRL cu 500 de lei. De asemenea, ISCTR a imobilizat ansamblul de vehicule și a reținut plăcuțele de înmatriculare.

La fața locului a fost soilcitată și intervenția reprezentanților Gărzii Forestiere Sucaeva. Aceștia au descărcat materialul lemnos, l-au inventariat și au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu 15,06 metri cubi de material lemnos (cu 4,05 metri cubi de material lemnos în plus față de aviz), iar remorca era încărcată cu 22,51 metri cubi de material lemnos (cu 5,69 metri cubi de material lemnos în plus față de aviz). Așadar, a rezultat că ansamblul de vehicule transporta ilegal cantitatea de 9,74 metri cubi de material lemnos.

Cei de la Garda Forestieră Suceava și polițiștii au amendat societatea transportatoare cu 4.000 de lei și au confiscat surplusul de lemn în valoare de peste 5.600 de lei.


„Acest prag de 10 metri cubi trebuie eliminat pentru că este o invitație la furt”, a spus Daniel Bodnar în urma acestui eveniment.

 

Adauga comentariu