Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut într-o pădure din Coșna

Astăzi, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost implicat într-un incident extrem de violent. Acesta a fost sesizat de un cetățean din zona Dornelor asupra faptului că într-o pădure de pe raza comunei Coșna au fost marcați ilegal mai mulți arbori care urmau să fie tăiați și exploatați.

Tiberiu Boșutar s-a deplasat la Coșna, alături de doi cameramani, și împreună cu „reclamantul” au mers în teren pentru a proba acuzațiile.

În timp ce filmaul prin pădure, cei patru au fost atacați de către un grup de indivizi înarmați cu bâte și topoare.

„Reclamantul”, cunoscând probabil pădurea, a reușit să o rupă la fugă, însă Boșutar și unul dintre cameramanii săi au fost bătuți destul de serios, iar un aparat de filmat a fost distrus.

În cele din urmă, activistul de mediu și tinerii care îl însoțeau au reușit să scape din loviturile agresorilor, reușind să ajungă la marginea pădurii de unde au cerut ajutorul polițiștilor.

Cele două victime au fost duse la Spitalul din Vatra Dornei, de unde urmau să fie transferate la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Interesant este că Tiberiu Boșutar și cameramanii săi nu au dorit să colaboreze cu autoritățile și nu au depus plângere împotriva celor care i-au lovit.

Chiar și așa, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Sursa foto: Facebook/ Legea Codrului

Comentarii

Baluba

17.09.2021 21:45
Vreau nume sa fac plangere la politie. De prins si de incendiat gunoaiele alea cu toate familiile si gospodariile lor. Daca s'au inmultit deja, sa nu se mai perpetueze atunci gena lor primitiva. Era mai multa civilizatie in Coshna in partea cuprinsa in interiorul ne-roman al granitei Arbitrajului de la Viena.

Balubu

18.09.2021 23:26

Baluba esti un mare bou . 

Adauga comentariu