Activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc despre perchezițiile de la locuința și magazinul său: „Pistolul era unu de jucărie, cu capse și nu este interzis prin lege. Sabia era artizanală și era agățață pe un perete, de ornament”

 

Activistul de mediu Tiberius Gheorghe - Octavian Vatamaniuc a venit cu un punct de vedere în urma informațiilor apărute cu privire la faptul că în urma perchezițiilor de la locuința și magazinul lui au fost confiscate: un pistol de start marca Rohm, calibrul 6mm, 10 elemente de muniție aferente acestuia, 450 de diaboluri calibrul 5,5 mm, o lunetă, o macetă și o sabie.

„Ma simt nevoit sa raspund acestui articol jenant, din respect pentru voi cei ce urmariti actiunile mele in care demasc iar si iar ilegalitati silvice in care sunt implicati procurori ,sefi de politie si oameni politici. La perchezitie s-au gasit niste coarne de cerb care au peste 40 de ani. M-am nascut in casa cu acele coarne ramase de la bunicul meu si printr-o expertiza se poate stabilii vechimea lor. Pistolul era unu de jucarie, cu capse si nu este interzis prin lege. Maceta era una de gradina pe care am cumparat-o de la un magazin cu articole pt gradinarit lucru care se poate dovedi f usor deci nu este o arma alba. Sabia era artizanala si era agatata pe un perete ,de ornament. Au gasit niste capse pentru ceva gen aer comprimat care iarasi nu sunt ilegale ! Toate astea au mai trecut prin mana politistilor care pana acum mi-au mai facut vreo 3 perchezitii dar nu au considerat ca sunt detinute ilegal. Bun... acuma va zic ca, cum descopar cate o metoda de furt in care sunt confiscate cantitati de masa lemnoase ,ma trezesc cu cate o chestie de genul asta. Nimic din ce au gasit nu constituie infractiune, daca ar fi fost ceva ilegal m-au fi arestat fara indoiala. Nu au gasit nimic ilegal la perchezitie dar nu asta este pb. MA INTREB DE CE NU A FOST NICI O PERCHEZITIE LA CEI DOVEDITI DE MINE CU INFRACTIUNI SILVICE ??? Sunt aprox 9 dosare penale pe rol in care sunt implicati functionari publici (politisti, padurari si ingineri silvici ) DOSARELE LOR MUCEGAIESC IN SERTARELE PROCURORILOR DE APROX 2 ANI SI NU A FOST EFECTUATA NICI MACAR O PERCHEZITIE . DE CE ? nu sunt suficiente probe? Eu zic ca sunt si sunt prejudicii de sute de mi de euro. Politia si procurorii Confisca pistolase cu capse pt copii. Asta este prioritate pt ei. Faptul ca conducatorii celor mai importante institutii de stat sunt implicati in jaful padurilor si resurselor acestei tari nu prezinta nici un pericol....politia si procurorii ne ataca pe noi pe cei ce ne implicam in demascarea acestor jafuri care ne-au saracit si ne saracesc tara din ce in ce mai mult timp de 32 de ani”, a spus Tiberius Vatamaniuc.

Adauga comentariu