Activitatea „intensă” a deputatului Emanuel Havrici: a vorbit puțin peste 8 minute în plenul Camerei Deputaților în trei ani de mandat de parlamentar

Deputatul Emanuel Havrici, cel care a lăsat PSD pentru a se alătura celor de la PRO România, a avut o activitate extrem de slabă în cei trei ani de mandat.

Din 2019 și până în prezent, parlamentarul sucevean a avut patru luări de cuvânt în trei ședințe ale Camerei Deputaților. Prima dată, Havrici a deschis gura când a depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor de către deputaţi, în şedinţă solemnă. Apoi, acesta s-a gândit să-și dea cu părerea despre realizările celor de la PSD, după care a luat cuvântul într-o ședință extraordinară din iulie 2018, când s-a discutat despre aprobarea programului de lucru și modificarea Codului Silvic.

În total, Emanuel Havrici a vorbit 8 minute și 38 de secunde în plenul Camerei Deputaților.

Pentru aceste efort „susținut”, activitatea deputatului sucevean i-a costat pe români undeva la 40.000 de lei pe lună.

Conform deputat USR Iulian Bulai: „Un parlamentar primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 de lei. Mai primeşte, de asemenea, dacă este din provincie, dacă nu este din Ilfov sau Bucureşti, suma de 4.600 de lei pentru cazare în Bucureşti. Mai primeşte de asemenea o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere. Mai primeşte un parlamentar 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală. Mai primeşte, depinzând de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, o diurnă care cred că este în jurul a 200 de lei. Mai sunt telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul”.

Practic, la un calcul simplu, în cei trei ani de mandat, Havrici a vorbit 518 secunde, încasând sume enorme pentru a nu face mare brânză.

Adauga comentariu