Acuzații de fraudă la examenul de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița

Suspiciuni de fraudă la examenul de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a primit o sesizare cu privire la faptul că examenul de bacalaureat nu s-a susținut foarte legal, astfel că astăzi doi inspectori s-au deplasat la unitatea de învățământ din Moldovița pentru a stabili dacă cele reclamate se confirmă.

Se pare că ar fi vorba despre o problemă la camerele video din sălile de examen, care nu ar fi funcționat pe toată durata celor de ore în care s-a desfășurat examenul maturității.

Inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, a confirmat faptul că se fac verificări cu privire la acest caz.

Suspiciunea a apărut după ce cinci candidați care în anii trecuți au picat, unii dintre ei de mai multe ori, examenul de Bacalaureat, la această sesiune au obținut note de trecere.

Conform datelor de pe portalul bacalaureat.edu.ro, din ce 86 de candidați înscriși la examen, doar 19 au obținut notă de trecere, media cea mai mare fiind de 9.46.

Interesant este și faptul că din cei 86 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat din acest an nu mai puțin de 47 provin din promoțiile anterioare.

Ancheta este în curs de desfășurare, verificările fiind continuate pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre o fraudă.

Adauga comentariu