Acuzații de mușamalizare în cazul accidentului mortal produs de către contabilul șef al Ocolului Silvic Frasin: „Au ascuns hainele fratelui meu”

Un tânăr acuză faptul că polițiștii ar încerca să mușamalizeze un accident mortal produs pe raza comunei Stulpicani. Daniel Tiron susține că mai multe probe ar fi dispărut de la dosar și că hainele cu care era îmbrăcat fratele său pur și simplu au dispărut.

„Fratele meu a fost omorât în decembrie de o femeie cu influență. Poliția trage de dosar să ascundă cazul de șapte luni de zile. Au ascuns hainele fratelui meu și îmi spune cel ce se ocupă de caz, de la Gura Humorului, că nu este de competența lui să găsească hainele furate. Este strigător la cer ce fac acești polițai. Mama mea a mers să le ceară socoteală ce se face cu dosarul și unde sunt hainele și au dat-o afară din poliție. Mi-a omorât fratele pe 6 decembrie. L-a omorât în timp ce venea acasă și individa lucrează cu la ocolul silvic, vă dați seama că are influență în zonă. L-am sunat pe polițistul Costin Paul, care se ocupă de caz ca să-l întreb de haine și mi-a închis telefonul în nas. Ne vorbește foarte urât și spune ca nu e de competența lui să găsească hainele furate. Individa ne spune că ea are putere și dacă dau cazul public o să am de suferit. Am fost amenințat și cu moartea. Am depus plângere. Acest domn  Paul Costin își bate joc de noi și de suferința noastră”, a declarat Daniel Tiron.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava au transmis faptul că dosarul încă se află în lucru, cercetările fiind în curs de desfășurare.

„Dosarul penal privind infracțiunea de ucidere din culpă se află în lucru. În acest moment, colegii mei așteaptă rezultatele expertizei tehnice făcute asupra autoturismului implicat în evenimentul rutiere”, a precizat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Femeia care a fost implicată în accidentul mortal produs la data de 6 decembrie 2019 este Emilia Aungurencei, contabilul șef al Ocolului Silvic Frasin. Chiar dacă în primă fază polițiștii au transmis că accidentul s-ar fi produs din cauza pietonului, care ar fi fost întins pe carosabil, se pare că acest caz are nevoie de o anchetă mult mai complexă.

Amintim că la data de 6 decembrie 2018, în jurul orei 21.20, Emilia Aungurencei (55 de ani), din comuna Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen, pe DJ 177B, pe raza localităţii de domiciliu, având direcţia de deplasare Stulpicani către Gemenea, l-a acroşat pe pietonul Cătălin Tiron (37 de ani), din comuna Stulpicani, care ar fi fost întins pe partea carosabilă.

În urma impactului a rezultat decesul pietonului, cadavrul acestuia fiind transportat la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu