Adevăratul Plan secret: ardelenii să conducă partidele politice din România

Când citesc „exclusivităţi” ale jurnalistului-trompetă-de-procurori, Alex Costache, de la G4Media, sunt mereu extrem de atent, fiindcă orice dezvăluire de-a sa care vine „pe surse”, adică de la procurorii statului paralel cu care el bea bere, înseamnă un semnal de alarmă care întotdeauna ascunde ceva.

Nu mai departe de azi dimineaţă, fix cu o zi înainte de începerea Congresului PNL, jurnalistul Alex Costache publică o „exclusivitate” care nu este chiar exclusivitate, fiindcă a mai scis şi „Lumea justiţiei” despre speţă.

Costache zice că procurorul Adrian George Matei, şeful interimar al Secţiei 1 de combatere a corupţiei din DNA, căruia îi place să se îmbăţoşeze ca fiind „ăla de l-a trimis pe Dragnea la puşcărie”, ar fi deschis o anchetă in rem despre achiziţia de vaccinuri, făcută de România. Costache nu uită să spună că procurorul a fost premiat de Ambasada Americii, ba, în prostia lui, semnalizează că nici premierul Cîţu, nici Vlad Voiculescu nu sunt vizaţi.

Dar, de fapt, sunt foarte vizaţi, mai ales premierul Cîţu.

Aveţi puţintică răbdare că vă spune tot Conu’ Alexa.

Tot dis de dimineaţă, Cozmin Guşă aruncă pe piaţă o analiză foarte interesantă despre adevărata luptă de la Congres care va fi cea a prim vicepreşedinţilor PNL. Dar Cozmin Guşă, viclean cum îl ştim, nu ne spune şi de ce i se pare lui aşa de interesantă această luptă.

Guşă aruncă în arenă numele lui Adrian Veştea, şeful CJ Braşov, liberal din tabăra lui Orban, despre care spune că are foarte mari şanse să ocupe un post de prim vicepreşedinte.

Am stat mult să mă gândesc la ce vrea să spună, printre rânduri, Cozmin Guşă - fiindcă el scrie întotdeauna printre rânduri. Am şi eu surse liberale chiar foarte bune. Dar am şi alte surse „specifice” care mi-au spus că treaba cu dosarul lui Cîţu este cât se poate de serioasă.

În principiu, alegerea lui Florin Cîţu va fi o formalitate. Cîţu va fi ales preşedinte PNL, dar cel mai probabil, dacă nu se întâmplă alte şmecherii şi telefoane de pe la Bruxelles, sau Washington, va fi pus, ulterior, sub acuzare pentru abuz în serviciu.

I se va retrage imunitatea parlamentară, va fi dezbrăcat de toate funcţiile şi poate chiar reţinut.

Greşeala mare a lui Cîţu este că a semnat, în calitate de ministru interimar al Finanţelor, pentru achiziţia acestor vaccinuri, în condiţiile în care nu avea legal voie să o facă, mai ales că demisul Alexandru Nazare pusese, anterior eliminării sale din funcţie, o rezoluţie negativă pentru achiziţie, considerând-o inoportună.

Odată Cîţu distrus, circul va fi cât casa şi next in line pentru a ocupa postul de preşedinte interimar al PNL va fi unul dintre cei patru prim vicepreşedinţi ce se vor alege, atenţie, duminica aceasta, nu sâmbătă.

Pot să voteze sâmbătă, ce vor ei, bieţii liberali, fiindcă, peste câteva săptămâni, după eliminarea lui Cîţu, tot Iohannis va stabili care dintre prim vicepreşedinţi va prelua PNL şi îi va deveni slugă.

De aceea, dragii mei tovarăşi, atenţia voastră trebuie focusată pe ziua de duminică a Congresului, căci atunci se vor alege prim vicepreşedinţii.

E, şi aici începe dandanaua.

Pe lista de prim vicepreşedinţi ai lui Cîţu care, teoretic, ar trebui votată in corpore şi fără probleme, se regăsesc: Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu şi Rareş Bogdan. Iulian Dumitrescu, care reprezintă Sudul şi Gheorghe Flutur, care reprezintă Moldova, nu au nici o emoţie. Dar unul dintre cei doi rămaşi, Bode sau Bogdan, va trebui să dispară de pe listă. De ce trebuie să dispară de pe listă? Păi, v-a spus Cosmin Guşă: pentru că trebuie introdus Adrian Veştea, influentul liberal braşovean care controlează şi mulţi parlamentari.

Păi, cum, veţi zice? Veştea nu era în tabăra lui Orban şi încă asumat?

Ba da, era şi este în tabăra lui Orban şi doar sâmbătă va vota cu Orban ca să se ţină de cuvânt. Însă sâmbătă seara va fi introdus pe „neve” pe lista de prim vicepreşedinţi pentru ca Veştea să nu se alieze cu Orban când acesta va pierde şi care luni vrea să facă circ în grupul parlamentar al PNL şi să se izoleze cu acoliţii lui într-un grup „independent” în Senat şi Camera Deputaţilor.

Iohannis nu-şi permite să-l lase pe Orban să facă tămbălău şi să rupă din partid, astfel încât îi va încărca pe cei mai valoroşi susţinători ai acestuia cu funcţii pentr a-l lăsa singur.

Asta nu v-a spus Cozmin Guşă, care este mereu cu un pas înainte.

Introducerea lui Veştea pe lista de prim vicepreşedinţi ai lui Cîţu aduce cu sine întrebarea legitimă: cine o va lua sus – Bode sau Rareş Bogdan?

Rareş Bogdan poate păstra funcţia de prim vicepreşedinte doar dacă Iohannis îşi dă girul. Dar Iohannis nu şi-a dat girul încă şi nici prietenul lui Rareş Bogdan, Eduard Hellvig n-a mişcat un deget. Există o atitudine negativă a Cotroceniului faţă de Rareş Bogdan care este foarte singur. Chiar şi aşa, dacă ar fi primit, sau ar primi, postul de prim vicepreşedinte, Rareş ar primi un post politic cam lipsit de substanţă, fiindcă în spatele lui nu stă nici o filială, necum o regiune istorică, aşa cum e cazul lui Flutur, sau Dumitrescu. Din punctul acesta de vedere, Lucian Bode ar trebui să fie soluţia raţională pentru Iohannis. Pentru că acesta are mai multe lucruri de pus pe masă:

  • Este susţinut de organizaţiile ardeleneşti. Bode are în spate Ardealul;
  • Bode îl are alătturi, nu în spate, nuanţă importantă, pe puternicul Emil Boc, care rupe tot în sondaje în ultimele luni;
  • Lucian Bode reprezintă în acest moment două portofolii: Internele şi Justiţia şi asta înseamnă foarte mult pentru acest moment punctual;
  • Bode va obţine şi sprijinul tacit, dar efectiv, al lui Ilie Bolojan care este extrem de important în această discuţie. Echipa lui Bolojan va vota cu Orban sâmbătă, dar nu îl va sprijini pe Rareş Bogdan pentru scrutinul de duminică. Bolojan nu-l suportă pe Rareş Bogdan, în schimb îl respectă pe Bode, mai ale că acesta i-a dat foarte mulţi bani atunci când a fost la timona ministerelor bănoase.

Iohannis ar trebui să-l aleagă pe Bode ca prim vicepreşedinte şi ulterior ca preşedinte interimar al PNL. Pentru că nu Ludovic Orban este omul periculos care poate rupe partidul, ci chiar Emil Boc.

Recunosc că am râs de planul lui Boc acum o lună şi jumătate, dar uite că i-a reuşit din nou fenta şi s-ar putea să iasă nu numai câştigător, ci şi să ia toate medaliile: aurul şefiei partidului, argintul postului de premier şi bronzul candidaturii pentru 2024 la Cotroceni.

Ce nu ştiam eu acum o lună şi jumătate, în naivitatea mea, e că în România nici o desfăşurare politică nu pote fi liniară, nici o analiză politică nu poate sta în picioare, ca analiză logică, atunci când intervin procurorii.

Colegul meu Victor Lungu şi el un viclean cu creier de elefant, remarca astăzi un fapt care a scăpat presei naţionale: că Emil Boc s-a întâlnit cu Dacian Cioloş la Cluj unde s-au înţeles ca de la preşedinte de facto al PNL la preşedinte de facto al USR PLUS cum să facă să fie bine, să nu fie rău, ca ardeleni, ca să revină cu toţii la guvernare. Fără scandalagii şi să le tragă preşul de sub picioare miticilor. Căci încă odată se dovedeşte că Clujul şi, mai ales, Ardealul, insistă să fie mereu la butoanele ţării, urmărindu-şi cu ambiţie îndârjită obiectivele.

Nici Marcel Ciolacu n-ar trebui să rânjească prea tare, fiindcă la întâlnirea dintre ardeleanul Boc şi ardeleanul Cioloş mustăcea pervers şi fantoma ardeleanului Vasile Dîncu.

Tovarăşi, ăsta este cu adevărat Planul: ardelenii să conducă toate partidele politice importante din România.

PS: IOI! Era să uit care este cea mai importantă calitate a lui Lucian Bode: este sălăjan. Aşa cum sunt mulţi faraoni care conduc România acum: Dacian Cioloş – e din Sălaj, Eduard Hellvig, şeful SRI – e din Sălaj, Crin Bologa, actualul şef al DNA - vine din Sălaj. Iar în spate toţi aceştia îi au pe dinozaurii sălăjeni: Virgil Ardelean şi Virgil Măgureanu.

Adauga comentariu