Adio permise de conducere cumpărate? Noul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava: „La mine cine nu știe să conducă nu ia permisul. Eu m-am săturat să culeg morți de pe stradă”

Comisarul-șef Adrian Vasile Hlaghi, noul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, a ținut un discurs scurt și la obiect în fața mai multor instructori și candidați care urmau să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Conform acestuia, candidații care vor crede că dând șpagă pentru a trece cu brio „orașul” vor fi surprinși când vor vedea că examinatorii nu vor mai accepta „atențiile” și vor pica toți candidații care nu știu să conducă.

„Vreau să vă spun un singur lucru, dacă este careva dintre voi cărora vi s-au perceput sume de bani pentru a interveni pe lângă examinatori să-mi spuneți acum. Vreau să vă spun un lucru, un candidat va fi declarat admis doar pe pregătirea lui și pe merit, nu pe banii care vi s-au perceput să ni se dea nouă. Un candidat va fi declarat respins pe fondul lipsei de pregătire, pe lipsa de pregătire a unor instructori în a-și face activitatea de pregătire, nu că examinatorul a fost un om rău și nu a vrut să ia banii voștri. Ați înțeles? Pregătirea candidaților este la fel ca și în anii trecuți, diferența este modul de examinare. (...) Am 12 ani de poliție rutieră, am cules de pe jos mai mulți morți decât ați văzut voi toți la un loc, la mine cine nu știe să conducă nu ia permisul. Să fie clar... eu m-am săturat să culeg morți de pe stradă”, a spus comisarul-șef Adrian Vasile Hlaghi.

Din discursul noului șef de la SPCRPCIV Suceava se poate interpreta faptul că în continuare există instructori auto care percep anumite sume de bani, dar respectivele sume ar rămâne în buzunarele instructorilor deoarece examinatorii nu ar mai „vinde” permise de conducere.

Trebuie remarcat faptul că, după ce „fabrica de permise” de la Suceava a fost vizitată de DNA și DGA, promovabilitatea la obținerea permiselor de conducere a scăzut considerabil în județul Suceava. Dacă în anul 2020 peste 53% din candidați primeau permise de conducere, în anul 2021 doar 30% din candidați au ajuns șoferi cu acte în regulă.

Adauga comentariu