Administratorul unei firme din Marginea a murit strivit de camionul pe care încerca să-l repare

La data de 31 mai 2019, pe la ora 16.10, un echipaj de poliție din Marginea a fost anunțat prin 112 de către un reprezentat al SC Aurelicaro SRL despre faptul că un camion a căzut peste un bărbat.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat că în cursul zilei de 31 mai a.c., Aurel G. (35 de ani), din comuna Marginea, administrator al SC Aurelicaro SRL Marginea, a început să facă nişte reparaţii la un camion pe care l-a cumpărat recent. Bărbatul a parcat camionul în spatele casei sale şi a început să efectueze diverse reparaţii.

Acesta a asigurat camionul folosind două piedici pe care le-a montat la roata din dreapta spate, atât în faţa roţii cât şi în spatele roţii, apoi folosind două cricuri hidraulice, a ridicat puntea faţă a camionului, a  desfăcut prezoanele şi a demontat roata din dreapta faţă ce a fost găsită pe sol lângă camion,  iar roata din stânga faţă doar a desfăcut prezoanele, după care s-a băgat sub camion, prin partea faţă – dreapta, cu faţa în jos, moment în care camionul a alunecat de pe cele două cricuri, şi a căzut.

În momentul căderii, Aurel G. a fost prins sub o bară metalică a camionului, fiind găsit în această poziţie de către Liviu G., care a anunţat încă o rudă şi folosind o volă au ridicat partea din faţă a camionului şi l-au scos pe bărbat de sub camion. Din nefericire, Aurel G. nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa.     

Echipajul medical sosit la fața locului l-a găsit pe Aurel G. în stop cardio – respirator, a efectuat manevre de resuscitare însă fără rezultate, motiv pentru care, la ora 16.41, medicii au constat decesul bărbatului,  cauza probabilă fiind stop cardio – respirator și politraumatism prin strivire.  

Polițiștii au stabilit faptul că Aurel G. nu purta echipament de protecție pe durata efectuării lucrărilor de reparaţie ale camionului.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți pentru a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”,„nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” în concurs cu infracţiunea de ”ucidere din culpă”.

Adauga comentariu