Adolescentul de 12 ani lovit de o mașină în Siret a murit după ce a intrat de două ori în stop cardio-respirator

Ieri, pe la ora 16.20, un minor a fost lovit de o mașină pe o stradă din orașul Siret. În primă fază, victima a fost scoasă din stop cardio-respirator de medicii SMURD, dar ulterior a decedat.

Se pare că la volanul mașinii implicate în accidentul mortal se afla o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitate Dersca, județul Botoșani. Aceasta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat pe strada Alexandru cel Bun, dinspre Suceava către vama Siret.

La un moment dat, aceasta a acroșat cu mașina un adolescent în vârstă de 12 ani, din municipiul Suceava, care traversa strada.

În urma impactului, victima a suferit leziuni și a rămas inconștientă. Echipajul SMURD ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare și l-au scos din stopul cardio-respirator pe minor.

În drumul spre spital, minorul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare au fost reluate și continuate, inclusiv după ce echipajul a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe Siret. Din nefericire și în ciuda eforturilor echipajului SMURD și ale cadrelor medicale din spital, dupa aproximativ 50 de minute, a fost declarat decesul copilului.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesteia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Corpul neînsuflețit a fost preluat de către Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

 

Adauga comentariu