Aerul din municipiul Suceava a fost poluat de către o firmă care face asfalt. Garda de Mediu a dat o amendă de 15.000 de lei

Specialiștii de la Comisariatului Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări la agenții economici pentru a afla de ce stațiile de monitorizare a calității aerului (SV1 - amplasat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și SV2 - amplasat de la Grădiniţa nr. 12 din cartierul Cuza Vodă/Burdujeni) arată că aerul este poluat.

Conform celor de la Garda de Mediu, s-ar fi observat la cele două stații o creștere a PM10 în aer. 

Cu această ocazie a fost verificat un agent economic care are ca obiect de activitate o stație de mixturi asfaltice. Deoarece prin Autorizația de Mediu, agentul economic are obligația, anual, de a efectua măsurători la noxele din gazele arse evacuate de la uscătorul de agregate a stației de mixturi asfaltice, iar la data controlului s-a constatat că aceste determinări nu au fost efectuate s-a aplicat o amendă de 15.000 lei.

„Prin actul de control incheiat s-au stabilit masuri cu termene ferme in vederea remedierii deficientelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu