Afacerile familiei edilului Ion Lungu

Astăzi, vă vom prezenta câteva dintre firmele pe care le au Ștefan – Petrică Lungu (fiul edilului Sucevei, Ion Lungu), Ioana Loredana Ciuchea (fiica lui Ion Lungu) și Elena Luminița Lungu (soția primarului Sucevei). Am spus „câteva” pentru că pe portalul www.listafirme.ro doar la aceste firme sunt menționați, la secțiunea „Administratori” sau/și „Asociați”, membrii familiei primarului.

Fiul lui Ion Lungu

SC Lubest SRL, din localitatea Mihoveni, județul Suceava. Aceasta a fost înființată la data de 6 februarie 2008, cu circa cinci luni înainte ca Ion Lungu să câștige al doilea său mandat de primar al Sucevei.

La administratori este trecut Ștefan – Petrică Lungu, acesta fiind trecut și la asociați.

Conform datelor de pe www.listafirme.ro, obiectul de activitate al firmei este „productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate”.

Conform aceluiași portal, în anul 2018, când SC Lubest SRL avea 34 de angajați, cifra de afaceri a societății a fost de 4.999.212 lei, iar profitul net de 237.186 de lei.

Mai jos puteți observa evoluția cifrei de afacere și a profitului net, dar și creșterea numărului de angajați a SC Lubest SRL.

Interesant este faptul că Oscar Wilde, crâșma din centrul orașului, a fost trecută pe SC Lubest SRL. Pe www.listafirme.ro la secțiunea adresă web este trecut site-ul www.oscarwilde.ro. Această crâșmă a fost închisă, iar în locul ei s-a deschis alta.

 

SC Central Areni SRL, din municipiul Suceava. Aceasta a fost înființată la data de 21 februarie 2008, aparent un an prosper pentru fiul primarului Sucevei, Ion Lungu. După vreo cinci luni, Ion Lungu urma să fie ales din nou primar al municipiului Suceava.

La administratori este trecut Ștefan – Petrică Lungu, acesta fiind trecut și la asociați. La asociați persoane juridice este trecută societatea mai sus menționată, respectiv Lubest SRL.

Conform datelor de pe www.listafirme.ro, obiectul de activitate al firmei este „inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate”.

Conform aceluiași portal, în anul 2018, când SC Central Areni SRL avea un singur angajat, cifra de afaceri a societății a fost de -67.500 de lei, iar profitul net de -160.687 de lei.

Mai jos puteți observa ce s-a ales de această societate în 10 ani și câți angajați a avut în acești ani.

În urma unei simple căutări în portalul www.listafirme.ro, anume după numărul de telefon trecut la SC Central Areni SRL, am aflat că același număr de telefon este trecut la încă trei societăți, respectiv Central Aschiuta SRL, din Poiana Mărului, Central Aida SRL, din Fălticeni și Central Albina SRL, din Suceava. Toate cele patru societăți sunt administrate de persoane diferite, dar pe portal au același număr de telefon.

În oraș se știe faptul că Ștefan - Petrică Lungu este patronul crâșmei de vis-a-vis de Primăria Suceava, respectiv Versus, dar și a cafenelei din incinta Iulius Mall Suceava, respectiv La Fontana. Acesta se laudă și pe Facebook cu faptul că este „owner” la cele două localuri, dar și la „vigo - PLUS DE ENERGIE”, care este de fapt SC Lubest SRL. Pe ce firme sunt trecute Versus și La Fontana și/sau pe numele cui sunt, nu mulți știu. Probabil, fiul primarului Ion Lungu mai are și alte afaceri.

 

Nora primarului Ion Lungu

Diana Dumitrela Lungu este soția lui Ștefan Petrică Lungu. Aceasta este și ea administrator și/sau asociat la câteva societăți.

SC Popdav SRL, din localitatea Mihoveni, din județul Suceava, a fost înființată la data de 2 iunie 2011, aproape cu un an înainte de a fi ales Ion Lungu primar al Sucevei pentru a treia oară.

La această firmă, la administratori este trecută Diana Dumitrela Lungu, iar la asociați este trecută Ioana Loredana Ciuchea (fost Lungu, fiica lui Ion Lungu) și Diana Dumitrela Lungu.

Conform datelor de pe www.listafirme.ro, obiectul de activitate al firmei este „activitati ale bazelor sportive”.

Conform aceluiași portal, în anul 2018, când SC Popdav SRL avea un singur angajat, cifra de afaceri a societății a fost de 43.776, iar profitul net de 1.863 de lei.

Mai jos puteți observa cum s-a descurcat această societate în perioada 2011 – 2018.

 

SC Lubest Enterprise SRL, din localitatea Mihoveni, din județul Suceava, a fost înființată la data de 24 martie 2015.

La această firmă, la administratori este trecută Diana Dumitrela Lungu, iar la asociați este trecută... tot ea.

Conform datelor de pe www.listafirme.ro, obiectivul de activitate al firmei este „productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate”.

Pe portalul www.listafirme.ro, la această firmă nu sunt trecute prea multe informații, mai ales numărul de angajați, cifra de afaceri și profitul net.

Soția primarului Sucevei

Elena Luminița Lungu este soția edilului Sucevei Ion Lungu. Are și aceasta afacerea ei.

SC Lie Impex SRL, din municipiul Suceava, a fost înființată la data de 21 septembrie 2000.

La această firmă, la administratori este trecută Elena Luminița Lungu, iar la asociați este trecută Elena Luminița Lungu, Alexandru Cezar Ciuchea (ginerele primarului Ion Lungu) și Ioana Loredana Ciuchea.

Conform datelor de pe www.listafirme.ro, obiectul de activitate al firmei este „comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”.

Conform aceluiași portal, în anul 2018, când SC Lie Impex SRL avea doi angajați, cifra de afaceri a societății a fost de 226.274 de lei, iar profitul net de -87.753 de lei.

Mai jos puteți observa cum s-a descurcat această firmă în perioada 2000 – 2018.

 

Fiica lui Ion Lungu

Ioana Loredana Ciuchea (Lungu) nu este trecută la administrator nicăieri, ci doar ca asociat la două firme menționate mai sus.

Adauga comentariu