Afaceristul din Vama, care a tocmit un fost pușcăriaș cu 10.000 de euro și 30.000 de lei pentru a-l omorî pe un consătean, s-a împăcat cu rivalul său

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de inculpații Iosep Constantin Axentioi (foto sus), Dănuț Ioan Axentioi, Andrei Țăranu, Elena Țăranu și Ciprian Andrei Țăranu și a încetat procesul penal pornit împotriva acestora ca urmare a împăcării dintre părți. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

La sfârșitul anului 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ciprian Andrei Țăranu, Iosep Constantin Axentioi, Dănuţ Ioan Axentioi, Andrei Țăranu şi Elena Țăranu sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovirea sau alte violenţe”, „încăierare”, „ameninţare” şi „distrugere”.

Ciprian Andrei Țăranu este acuzat că, la data de 11 martie 2015, în jurul orei 18.00, în timp ce era în faţa casei sale de pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama, în urma unui conflict verbal şi fizic, l-a lovit cu o rangă metalică în cap pe Iosep Constantin Axentioi, creându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare de 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale.

Ciprian Andrei Țăranu, împreună cu mama sa Elena Țăranu şi tatăl său Andrei Țăranu, a participat la o încăierare cu grupul format din Iosep Constantin Axentioi şi Dănuţ Ioan Axentioi, aceştia îmbrâncindu-se şi lovindu-se reciproc cu mâinile şi picioarele.

Ciprian Andrei Țăranu a adresat ameninţări cu moartea având o rangă metalică în mâini şi făcând gesturi ameninţătoare cu aceasta către Iosep Constantin Axentioi, pe care l-a şi lovit, Dănuţ Ioan Axentioi şi P.P., creându-le acestora o stare de temere reală cu privire la intenţia astfel manifestată şi care la aceeaşi dată, cu puţin timp înainte de izbucnirea conflictului, a pus pe un drum public din apropierea locuinţei sale, ţepuşe metalice confecţionate artizanal cu scopul de a înţepa anvelopele autovehiculelor şi utilajelor ce îi aparţin lui Iosep Constantin Axentioi, una dintre ţepuşe perforând anvelopa unei autoutilitare, aduncând-o în stare de neîntrebuinţare, valoarea pagubei fiind de 2.225 de lei.

Iosep Constantin Axentioi a adresat ameninţări cu moartea prin împuşcare, având în mână un pistol şi cu incendierea casei, creându-le membrilor familiei Țăranu o stare de temere reală cu privire la intenţia manifestată de acesta.

Axentioi, afaceristul de la Vama cu apucături de mafiot, a promis 30.000 de lei şi 10.000 de euro unui fost puşcăriaş pentru a-l omorî pe Țăranu Jr.

În vara anului 2017, Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Iosep Constantin Axentioi și l-a condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de trei ani. La prima instanță, acesta fusese condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare. Decizia magistraților suceveni a rămas definitivă.

La sfârșitul lunii septembrie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Iosep Constantin Axentioi pentru „încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni”.

La sfârșitul lunii august 2015, polițiștii suceveni au avut de-a face cu un caz mai deosebit pentru ei, respectiv un asasinat la comandă. La așa ceva a recurs un om de afaceri din Vama pentru a-și înlătura un rival. Afaceristul, Iosep Constantin Axentioi, în vârstă de 52 de ani, administrator de firme de transport, dar și de prelucrare a lemnului, a tocmit un consătean – fost pușcăriaș –, căruia i-a cerut să îi omoare un rival în afaceri, pe Ciprian Andrei Țăranu (foto jos).

Totul a început la data de 13 august 2015, când polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava au fost anunțați de Ciprian Andrei Țăranu, din comuna Vama, despre faptul că Iosep Constantin Axentioi a oferit unei persoane suma de 30.000 de lei și 10.000 de euro pentru a-l omorî.

Imediat, oamenii legii au declanșat o investigație complexă, reușind să descopere faptul că la începutul lunii august 2015, Iosep Constantin Axentioi l-a contactat de mai multe ori pe Ilie Adrian Popescu (27 de ani), din comuna Vama, căruia i-a promis suma de 30.000 de lei pentru a-l asasina pe Ciprian Andrei Țăranu, între cei doi existând un conflict pornit din cauza unor tăieri de arbori dintr-o pădure ce îi aparține lui Axentioi.

Popescu, care este fost pușcăriaș condamnat pentru trafic de droguri, a primit în data de 12 august 2015 suma de 1.000 de lei, însă pe lângă faptul că nu și-a dus misiunea la capăt, el chiar a anunțat poliția despre intențiile afaceristului Iosep Axentioi.

Astfel, în data de 27 august 2015, polițiștii au organizat un flagrant, în care Axentioi îi dădea „criminalului plătit” suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Țăranu, explicându-i totodată că asasinatul trebuie să semene cu un accident petrecut în pădure.

Adauga comentariu