A aflat şi Anisie ceea ce toată lumea ştie: sunt sute de mii de elevi, fără acces la tehnologia on-line, cărora li se încalcă dreptul constituţional la educaţie!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească alte soluții până la încheierea anului școlar, iar până la toamnă, la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

„Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă, dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puși în fața” unei asemenea situații, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Digi 24.

Întrebată dacă are o estimare centralizată la minister în privința numărului de elevi care nu pot face cursuri online, Monica Anisie a spus că în urmă cu două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte, chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online.

„Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum, după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor”, a spus Monica Anisie.

Comentarii

EU

04.05.2020 10:18

As dori sa intreb cu o mare curiozitate, de ce anume nu este folosita reteaua ROEDU, in care statul a bagat bani de 20 de ani.Nu neaparat infrastructura lor, ci Know-how. La un curs on line, contrar majoritatii, sincer as crede ca se poate participa in functie de timpul personal, deoarece, un curs online ar trebui sa fie INREGISTRAT(podcast) si ap"oi monitorizat accesul.La o famlie cu 3 copii(media in Romania) este foarte greu sa ai nu stiu cate device-uri, astfel incat sa le asiguri tuturor accesul la "cursurile online" in funtie de orarul profesorului, deoarece este foarte usor sa se suprapuna 2 cursuri la aceeasi ora la 2 clase diferite si la 2 materii diferite.De asemenea as dori sa stiu de ce profesorii fac "cursuri" pe tot felul de platforme...majoritatea care asigura acces gratuit in functie de numarul de persoane, care de obicei este mai mic decat o clasa "normala" de 30+elevi

Adauga comentariu