Agresorii activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști au fost lăsați în libertate

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de patru inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă (cel de al patrulea inculpat).

Procurorii au reținut că, la data de 16 septembrie 2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

 Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați.

„Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Adauga comentariu