AJUTĂ! Soarta a doi adolescenți părăsiți de mama lor depinde de ajutorul comunității. Tatăl lor este grav bolnav internat în spital, iar copiii sunt îngrijiți cu greu de o mătușă

Povestea tristă a doi adolescenți din satul Hănțești, comuna Hănțești, a căror mamă a luat decizia de a-i părăsi și a căror tată este grav bolnav, fiind internat în spital, a ajuns la urechile reprezentanților Fundației Umanitare Nord 2001 - Sânge pentru România. Cei din urmă încearcă să le fie alături adolescenților, care au nevoie de ajutor pentru a trece prin aceste grele momente. 

„Doi copii din satul Hănțești, județul Suceava, își pot petrece sărbătorile de Paște în lipsuri, mizerie și tristețe. Cei doi băieți în vârstă de 15 și respectiv 11 ani, părăsiți de mama care a plecat cu sora lor, au rămas în grija tatălui. Din păcate acesta este diagnosticat cu tuberculoza pulmonară și este internat de ceva vreme la Spitalul din Fălticeni. Momentan copiii sunt în grija unei mătuși, Damian Florica, care locuiește în apropiere și care îi mai ajută cu mâncarea, în limita posibilităților. Din păcate lipsa unei mâini de femei în casă se simte din plin, situația copiilor este extrem de gravă, lipsurile cu care se confruntă sunt greu de trecut cu vederea. Au mai fost ajutați de oameni de bine din sat, sau de persoane care au auzit de povestea lor tristă. Au ajuns la ei și colegii noștri Any IrinaNH Nadia, Radu Stefan, Florin Sorohan și Ovidiu Verciuc, împreună cu Președinta Fundației Dr. Georgeta Iacov. Le-am dus alimente, produse de igienă, fructe și dulciuri achiziționate prin bunăvoința lui Sergiu Palaghianu de la Imperium Residence, îmbrăcăminte și încălțăminte, primite din Spania de la San Isidro Rugby Club și Fundación San Isidro Rugby, transportate gratuit de cei de la Voyager Transport și sortate pe categorii de colegii noștri.

Însă nu este suficient! Au nevoie în continuare de ajutor și suport!

Împreună putem aduce Lumina în casa și sufletele lor”, au transmis reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 - Sânge pentru România.

Persoanele care vor să îi ajute pe cei doi adolescenți în vârstă de 11 ani, respectiv 15 ani, o pot face donând bani în conturile de mai jos:

Contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava:

  •  RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în Lei
  •  RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro,

 Cod SWIFT/BIC : BACXROBU

De asemenea, se pot face donații direct cu cardul și pe site-ul Fundației,  www.funord2001.ro.

„Contăm pe ajutorul dumneavoastră, ca de fiecare dată! Vă reamintim pe această cale că toate sumele virate vor ajunge integral către cazul solicitat, Fundația noastră nu are cheltuieli, toți cei care ne oferim ajutorul o facem în mod voluntar, fără beneficii, astfel încât sumele dumneavoastră nu sunt impactate de alte cheltuieli”, au mai specificat cei de la Fundația Umanitară Nord 2001 - Sânge pentru România.

 

Adauga comentariu