„Aladin”, hoțul din Ilișești, a fost condamnat la cinci ani și opt luni de închisoare

Judecătoria Gura Humorului l-a condamnat pe Alexandru Botea (22 de ani), zis ”Aladin”, la cinci ani și opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „furt calificat”. 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că ”Aladin” este un cunoscut hoț din comuna Ilișești care a tâlhărit și a furat în voia cea bună, nefiind impresionat de autorități.

Individul a ajuns în vizorul autorităților din cauza a patru furturi din locuințe. Aceste fapte au fost comise în perioada în care „Aladin” se afla în termenul de încercare, fiind condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru o tâlhărie ce a avut loc anul trecut.

La data de 24 septembrie 2020, la ora 10.57, o femeie a anunțat prin 112 faptul soacra sa, de 71 de ani, din comuna Ilișești, a fost tâlhărită.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că, la data de 24 septembrie 2020, în jurul orei 10.30, femeia a plecat de acasă pentru a merge la fiul său care locuiește pe un drum alăturat. La un moment dat a părăsit șoseaua principală și s-a deplasat pe o cărare cu vegetație densă, ocazie cu care la aproximativ 150 – 200 de metri de șosea a fost ajunsă din spate de un tânăr cu glugă pe cap, care i-a smuls geanta ce o avea în mână și a fugit.

La aproximativ 50 metri de locul faptei a fost găsită geanta aruncată pe pământ, din interiorul căreia lipsea suma de 130 de lei.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că autorul faptei a fost Alexandru Botea, din comuna Ilișești, cunoscut cu preocupări infracționale.

Alexandru Botea zis „Aladin” a fugit și s-a ascuns într-o clădire în construcție ce va servi ca hotel,  situată pe partea dreaptă a DN 17 după clădirea Primăriei Ilișești și în care accesul nu era restricționat în nici un fel.

La fața locului s-au deplasat șapte polițiști cu patru autospeciale din dotare, iar la etajul clădirii a fost găsit Alexandru Botea care a fost dus la sediul poliției. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „tâlhărie calificată”.

„Aladin” a fost condamnat la cinci ani și două luni de închisoare după ce a dat mai multe spargeri

 

Adauga comentariu