Alertă de holeră în Suceava. Populației i se recomandă să consume apă doar din surse autorizate și să evite scăldatul în bălți și lacuri a căror apă este necontrolată

Având în vedere informarea primită din partea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile privind depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova, Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că a luat un rând de măsuri.

DSP Suceava susține că a luat următoarele măsuri:

  • efectuează cu atenție sporită triajul epidemiologic în taberele de refugiați;
  • verifică respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere;
  • atenționează rețeaua medicală din teritoriu privind anunțarea imediată telefonică a cazurilor suspecte către Direcția de Sănătate Publică și recoltarea de probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator.

DSP Suceava recomandă populației să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate), să respecte cu rigurozitate regulile de igienă privind spălarea mâinilor precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate și să evite scăldatul în bălți/lacuri a căror apă este necontrolată.

Adauga comentariu