Alin Boșutar, un gaterist care are legături strânse cu autoritățile locale din zona Moldovița, a fost trimis în judecată pentru că a efectuat zeci de transporturi fictive de cherestea

Alin Boșutar și firma pe care o administrează SC Best Auto SRL Moldovița au fost trimiși în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Conform anchetatorilor, în perioada august 2015 – martie 2017, inculpatul Alin Boșutar, în calitate de administrator al SC Best Auto SRL Moldovița, a omis să înregistreze în actele contabile, în mod repetat, veniturile realizate din livrări de lemne, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul de stat, în valoare de 149.550 de lei, din care 15.294 de lei impozit pe profit și 134.256 de lei TVA.

Pentru justificarea achizițiilor necesare livrărilor indicate mai sus, neevidențiate în actele contabile, au fost emise un număr de 26 de avize secundare de însoțire a materialului lemnos, prin care s-a simulat transferul de lemne între cele două puncte de lucru ale societății, de la Moldovița la punctul de lucru din București, și la intervale de câteva zile înapoi de la punctul de lucru București la punctul de lucru din comuna Moldovița.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au stabilit că Alin Boșutar prin intermediul firmei sale SC Best Auto SRL Moldovița a deschis un bar și un autoservice, un gater și o vulcanizare în comuna Moldovița, precum și două depozite de lemne în sectoarele 2 și 6 din municipiul București.

Totul a ieșit la iveală la data de 28 martie 2017, în jurul orei 19.00, când un camion Mercedes cu remorcă al firmei din Moldovița a fost oprit pentru control de polițiști. Șoferul a oferit un aviz prin care ar fi trebuit să transporte 57,48 mc cherestea tivită molid din București la Moldovița, însă remorca era goală, marfa neexistând în realitate.

Oamenii legii au deschis o anchetă și au stabilit că în perioada august 2015 – martie 2017, SC Best Auto SRL a emis alte 31 de avize secundare de însoțire a materialului lemnos, în baza cărora ar fi transportat cantitatea de 1.673,46 mc cherestea rășinoase. Toate transporturile au fost efectuate cu același camion.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2015 – 2017, la punctele de lucru ale SC Best Auto SRL au fost găsite stocuri de lemne, în plus, în valoare totală de 153.828,98 de lei, nejustificate cu documente de proveniență.

Procurorii au mai constatat faptul că, în perioada august 2015 – martie 2017, SC Best Auto SRL a întocmit un număr de 33 de avize de însoțire secundare tip AC pentru transferul (returul) cantității de 1.782,67 mc cherestea tivită molid de la punctele de lucru din București către Moldovița. Dintre acestea, în cazul a 26 de avize emise pentru cantitatea totală de 1.432,77 mc cherestea tivită molid operațiunile de transfer înscrise nu s-au efectuat în realitate.

Valoarea veniturilor realizate de societate din aceste livrări succesive, în volum total de 1.432,77 mc cherestea tivită molid este de 668.696 de lei, venituri ce nu au fost înregistrate în contabilitatea SC Best Auto SRL, paguba ridicându-se la aproximativ 150.000 de lei.

Alin Boșutar este cumnatul lui Narcis Iliesi, fiul primarului Traian Iliesi, de la Moldovița. Soția lui Alin Boșutar, Loredana Marieta Boșutar, este administrator la SC Best Auto Network SRL, o societate care în ultimii ani a obținut mai multe contracte directe cu Primăria comunei Moldovița. În plus, în ultima perioada, pe la punctele de lucru ale firmei SC Best Auto SRL sau la volanul mașinilor deținute de această societate a fost văzut Vasilea Reabschi, fostul șef al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, care este nașul de cununie al lui Narcis Iliesi. Localnicii din Moldovița susțin că Reabschi ar fi angajat la firma lui Alin Boșutar, însă nu am reușit să stabilim cu exactitate dacă această informație este reală sau nu. Cert este că dacă informația se adeverește, stârnește cel puțin câteva semne de întrebare, pe semne că Moldovița cu tot cu pădurile din zonă se află sub arondarea Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Adauga comentariu