Amănunte terifiante din spatele femeii care va sta ani buni în pușcărie pentru că și-a omorât soțul. Ar fi trimis-o să ceară bani de la vecini:„L-am lăsat să zacă pe podea timp de aproximativ două zile deși era în stare de inconștiență, crezând că e mort”

Săptămâna trecută, Eleonora Șeptilici (66 de ani), din municipiul Suceava, a fost condamnată definitiv la șapte ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” raportate la „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”.

La începutul anului 2021, între Eleonora Septilici și soțul său a izbucnit un scandal la domiciliu. La un moment dat, în timpul scandalului, femeia și-a lovit soțul cu un scaun în cap. În urma loviturii, bărbatul a ajuns la spital, iar pe urmă a murit.

Astăzi, cotidianul Ziar de Suceava va prezenta povestea mai amănunțit.

Victima și soțul său aveau o relație de căsătorie de 37 de ani. Relația acestora a fost presărată cu multe certuri și scandaluri conjugale din cauza neajunsurilor bănești și a consumului în exces de băuturi alcoolice. Se pare că între aceștia au mai avut loc fel și fel de dispute, certuri și chiar altercații fizice reciproce. Ultima altercație s-a consumat la data de 10 februarie 2021. 

Conform declarației femeii, la acea dată, soțul său i-a cerut să meargă la vecini pentru a cere cu împrumut o sumă de bani. Atunci, femeia nu ar fi fost de acord, iar bărbatul ar fi scos-o afară din casă.

După circa trei ore, Eleonora s-a întors acasă. În acel moment, soțul său ar fi prins-o de păr având intenția de a o scoate din nou afară din locuință pentru a face rost de bani.

În aceste circumstanțe, între cei doi soți a avut loc o îmbrânceală reciprocă, împrejurare în care bărbatul ar fi căzut pe podea, lângă o masă din sufragerie. Atunci, pentru a preîntâmpina un atac, inculpata a pus mâna pe un scaun și i-a aplicat soțului său mai multe lovituri la nivelul corpului, dar în special în zona capului.

Femeia a încetat să îl mai lovească pe bărbat și l-a abandonat în locul în care se afla, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pe urmă, Eleonora și-a văzut de treburile ei, fără a anunța pe nimeni cu privire la cele întâmplate. Mai mult, inculpata a făcut curățenie în imobil, a șters de sânge atât podeaua cât și piciorul scaunului menționat mai sus.

Bărbatul a fost găsit în stare gravă, muribund, de către nepoata sa abia în cursul zilei de 12 februarie 2021. Atunci, nepoata și-a sunat mama, iar pe urmă victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava.

În perioada 12 - 13 februarie 2021, victima a fost internată în secția Neurochirurgie. Aceasta a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale pentru evacuarea hematomului subdural, dar, din cauza evoluției nefavorabile, la data de 13 februarie 2021 a încetat din viață în urma unui stop cardiac ireversibil.

Eleonora Șeptilici nu avea antecedente penale. Pe parcursul anchetei se pare că a încercat prin tot felul de tertipuri să nege orice implicare, iar apoi să își minimalizeze contribuția.

Declarația Eleonorei

„Fiind la pământ, am luat un scaun ce se afla în sufragerie și pe care l-am indicat organelor de poliție și l-am lovit de mai multe ori în cap, în umăr, mână și piept cu piciorul acelui scaun, lovirea fiind de sus în jos. Intenția loviturilor mele a fost să nu îi mai permit să se ridice de la podea și să mă agreseze. Acesta a zăcut pe podea până în data de 12 februarie 2021, când a fost găsit de nepoata mea. Fiind întrebată de fata mea cu privire la cele întâmplate, am mițit, pentru că așa am considerat de cuviință. Faptul că după eveniment am spălat cu apă atât podeaua cât și piciorul la scaun, pentru a nu se observa urmele de sânge, nu i-am acordat acestuia primul ajutor după ce l-am lovit și l-am lăsat să zacă pe podea timp de aproximativ două zile deși era în stare de inconștiență, crezând că e mort și nu voiam să se știe ce am făcut.”

Adauga comentariu