Ambasadorul Franței în România i-a căzut cu tronc lui Ion Lungu. Primarul Sucevei vrea să o facă pe Laurence Auer cetățean de onoare: „Excelența Sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava”

Astăzi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat faptul că va propune Consiliului Local acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava pentru Laurence Auer (ambasadorul Franței în România).

„Astăzi am participat, la Institutul Francez din București, la o întâlnire între aleși locali din România și aleși locali din Franța.

Principala problemă abordată a fost legată de situația din Ucraina. S-a discutat despre conflictul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Europei și despre gestionarea refugiaților în România și în Franța. Doamna ambasador al Franței în România, Excelența Sa LAURENCE AUER, a mulțumit în plenul reuniunii municipiului Suceava pentru implicarea și ajutorul acordat migranților și cetățenilor rămași în Ucraina.

Am avut o scurtă discuție cu doamna ambasador pe tema relațiilor municipiului Suceava cu Franța, despre funcționarea Alianței Franceze la Suceava și despre relațiile de colaborare cu orașul francez Laval, care este înfrățit cu Suceava și posibilitatea colaborării cu alte orașe din Franța.

Pentru implicarea doamnei ambasador în realizarea Alianței Franceze la Suceava, pentru implicarea în gestionarea migranților ucraineni (Excelența Sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava și vama Siret), voi propune ca Excelența Sa să fie declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava.

De asemenea, am avut discutii pe teme administrative la Compania Națională de Investiții, la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltarii Regionale și al Lucrărilor Publice.

În urma acestei întâlniri de solidaritate cu Ucraina, sper ca atât autoritățile locale din Romania cât si cele din Franța să poată ajuta cât mai mult poporul ucrainean”, a spus Ion Lungu.

Adauga comentariu