Amendă penală de 2.000 de lei pentru un bărbat care i-a smuls unui vecin o unghie cu dinții. Victima era noul iubit al soției agresorului și totodată noua gazdă a copiilor inculpatului

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Vasile Claudiu N. la pedeapsa de 2.000 de lei amendă penală (200 zile - amendă, 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”.

Dacă, cu rea-credinţă, inculpatul nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

Inculpatul trebuie să îi plătească victimei suma de 2.000 de lei, reprezentând daune morale.

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare. 


În anul 2019, Vasile Claudiu N. și soția sa aveau împreună trei fiice. Din cauza unor neînțelegeri conjugale, la data de 2 decembrie 2019, femeia l-a părăsit pe bărbat și s-a mutat împreună cu copiii la locuința vecinului Vasile H., cu care a început o relație de concubinaj.

În după-amiaza zilei de 3 decembrie 2019, în jurul orei 15.00, inculpatul a observat-o pe drum pe soția sa. Acesta a abordat-o și a încercat să o tragă de mână în curtea locuinței proprii, pentru a discuta în legătură cu problemele din căsnicia lor.

Acțiunea lui Vasile Claudiu N. a fost observată de către Vasile H., care pentru a intervenit pentru a-și apăra noua iubită. Astfel, între cei doi bărbați s-a iscat o altercație, s-au lovit reciproc și chiar au căzut la un moment dat la pământ.

Spre finalul bătăii, Vasile Claudiu N. l-a mușcat pe noul iubit al soției sale de degetul mare al mâinii stângi, smulgându-i unghia. Ulterior, bărbații s-au oprit din bătaie și a plecat fiecare la domiciliul lui.

Între timp, femeia pentru care cei doi bărbați s-au bătut a sesizat Poliția despre cele întâmplate.

În urma agresiunii exercitate asupra lui Vasile H., acesta a suferit leziuni traumatice, având nevoie de 12 - 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

La audieri, inculpatul e recunoscut că s-a bătut cu vecinul său, că i-a mușcat degetul individului pentru că i-ar fi răsucit mâna și a fost nevoit să reacționeze astfel pentru a se apăra.

Un vecin l-a observat pe Vasile H. în momentul în care l-a tras pe inculpat în curtea sa. După ceva timp, Vasile H. era pansat la deget.

Adauga comentariu