Amenințări la adresa cotidianului Ziar de Suceava „veți avea de suferit când vă oprește persoana nepotrivită pe dreapta”

Ieri, 22 martie 2019, redactorul șef al cotidianului Ziar de Suceava a fost amenințat că va „avea de suferit când va oprește persoana nepotrivita pe dreapta”. Prin intermediul Facebook-ului, Larisa Budeanu și-a spus nemulțumirea.

Larisa Budeanu a fost profund deranjată de articolul în care a fost menționat faptul că un cetățean a plătit un tichet de parcare pentru o autospecială a poliției. Tânăra nu a considerat că nu era „necesar de punctat gestul și eroismul cetateanului”.  

Aceasta a menționat că o știe pe persoana „care a lăsat mașina de poliție fără sa achite un tichet de parcare”.  Larisa a spus că persoana respectivă „a ajutat enorm de mulți oameni și a fost foarte indulgenta în numeroase cazuri, asa ca nu poate fi considerata în niciun caz drept <un cetățean necinstit>”.  

Dacă polițistul/polițista a dat dovadă de indulgență vreodată, nu înseamnă că este exclus din a fi „un cetățean necinstit”. (Și Pomohaci a dat dovadă de smerenie.)

Larisa Budeanu a mai spus și că „toți polițiștii, atunci când sunt la serviciu, parchează mașina în scopul slujbei”. Penibilă a fost tânăra când a spus „deci nu s-a dus să-și ia o gogoașă, ci strict în scopul serviciului”. De ce penibilă? Pentru că l-a cum s-a exprimat, probabil și-a făcut vânătăi în zona pieptului. Polițiștii care opresc mașinile în cartierul George Enescu, pe prima bandă, pentru a-și cumpăra covrigi de la Luca, tot în interes de serviciu sunt. Neexistând locuri de parcare, participanții la trafic se pot înțelege să circule doar pe banda a doua, doar suntem oameni și ne înțelegem nevoile sau cum ar spune unii, „dăm dovadă de indulgență”.

Tânăra a făcut și câteva calcule matematice înainte de a amenința. Mai exact a spus că „dacă ar fi să plătească în fiecare zi câte 6 lei pe bilet, ar însemna câte 120 de lei pe lună”. Tot ea a menționat și faptul că polițistul/polițista parchează de 2-3 ori pe zi în acel loc. Faptul că o mașină de poliție ocupă un loc de parcare fără a plăti taxa, nu i se pare o problemă Larisei.

De ce să nu plătească polițiștii locurile de parcare, în opinia Larisei? Pentru că „salariul nu îi acoperă și aceste costuri, și mi se pare normal”. Totuși, salariul cui „acopră și aceste costuri”?

Larisa Budeanu a făcut un anunț pentru toată lumea!

„Primăria nu a făcut locuri speciale pentru polițiști deci ar trebui sa înțeleagă toată lumea ca sunt și ei oameni ca noi, și nu este deloc convenabil sa irosești atâția bani cu care poți face alte lucruri mai utile”, a spus Larisa Budeanu.

Este posibil ca Larisa să nu prea știe ce vrea. Din ce spune ea, reiese faptul că cetățeanul  care trăiește cu salariul minim pe economie și hrănește mai multe guri, își permite să-și irosească banii pe parcare. De ce și-ar permite acest cetățean să plătească tichetul de parcare? Pentru că nu e polițist și pentru că poate nu poate face lucruri mai utile cu banii respectivi.

Tânăra a încheiat mesajul spunând „tot dumneavoastră veți avea de suferit când va oprește persoana nepotrivita pe dreapta”.

Pare a fi o amenințare? Ar trebui ca redactorul șef al cotidianului Ziar de Suceava să se aștepte la ceva anume din partea polițiștilor?

 


Reamintim faptul că, la data de 18 ianuarie 2019, un cetățean a observat o autospecială a poliției lăsată în parcarea cu plată din fața Palatului Administrativ al Județului Suceava, fără a avea în bordul mașinii tichetul de parcare. Persoana respectivă a achitat un tichet de parcare, pe care l-a lăsat sub ștergătorul mașinii de poliție, nu înainte de a scrie pe el: „În caz că ați uitat să plătiți parcarea! Exemplu omul legii”.

Nu se știe cu exactitate timpul pe care l-a petrecut autospeciala de poliție în parcarea cu plată. Existând posibilitatea ca tichetul achitat de cetățeanul cu spirit civic să nu fi acoperit durata în care locul de parcare a fost ocupat de mașina de poliție.

Polițiștii au dat dovadă că nu pot fi un exemplu pentru cetățeanul de rând deoarece nu sunt în stare să respecte nici cele mai simple reguli. Aceștia pur și simplu nu s-au sinchisit să achite un simplu tichet de parcare, așa cum fac toți sucevenii ce își lasă mașinile în parcările cu plată, de frica unor amenzi venite din partea polițiștilor locali.

 


Mesajul integral: 

„Domnule care ați scris articolul respectiv și vi s-a părut atât de necesar de punctat gestul și eroismul cetateanului, as vrea sa va întreb...Fără supărare, dar ați rămas în lipsa de subiecte de scris, nu e asa? Eu consider ca nu a fost deloc inspirat acest articol, ba chiar ofensiv, și lăsați-mă sa va spun motivele mele.

În primul rand, eu cunosc respectiva persoana care a lăsat mașina de politie fără sa achite un tichet de parcare. Chiar ea mi-a trimis aceasta știre. Am fost profund suparata deoarece sa va spun sincer, a ajutat enorm de mulți oameni și a fost foarte indulgenta în numeroase cazuri, asa ca nu poate fi considerata în niciun caz drept <un cetățean necinstit>.

În al doilea rand, și ce consider mai important, este sa va spun ca toți polițiștii, atunci când sunt la serviciu, parchează mașina în scopul slujbei. Deci nu s-a dus ca să-și ia o gogoașă, ci strict în scopul serviciului. Și dacă ar fi sa plătească în fiecare zi câte 6 lei pe bilet (pentru ca de 2/3 ori pe zi parchează acolo) , asta ar insemna câte 120 lei pe luna. Iar salariul nu ii acoperă și aceste costuri, și mi se pare normal... Primăria nu a făcut locuri speciale pentru polițiști deci ar trebui sa înțeleagă toată lumea ca sunt și ei oameni ca noi, și nu este deloc convenabil sa irosești atâția bani cu care poți face alte lucruri mai utile. Articolul dvs. îmi insufla numai gelozie și reflecta puternic faptul ca aveți o serioasa lipsa de informații, fapt pentru care trageți în jos niște oameni nevinovați. Dacă m-aș uita în restul articolelor pe care le-ați scris as găsi aceleași știri de prost gust? O zi frumoasa va urez și nu uitați, va dați mari pe internet și va pare ca stăpâniți justiția adevărată, dar tot dumneavoastră veți avea de suferit când va oprește persoana nepotrivita pe dreapta!”

 

Adauga comentariu