Amenzi de aproape 200.000 de lei date de polițiști în ultimele 24 de ore în contextul pandemiei de coronavirus

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 448 cadre MAI din care 345 de polițiști, 91 de jandarmi și patru polițiști de frontieră, precum și 98 de polițiști locali și 19 militari MApN. Pentru menținerea ordinii și siguranței efectivele au fost organizate în 240 de patrule, din care 122 patrule de poliție, 42 de patrule mixte, 41 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

In ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 79 de misiuni din care, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea/ libera circulație. Astfel, au fost verificate 817 persoanecu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 114 amenzi în valoare totală de 199.735 de lei și a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals si uz de fals.

Au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea  municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 12 fapte de natură contravențională (11 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și o altă contravenție în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 25.885 de lei (24.000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1.885 alte contravenții în context).

În ceea ce privește situația epidemiologică la nivelul județului Suceava, la data prezentului comunicat erau în autoizolare la domiciliu 1.095 de persoane, iar în carantină instituționalizată 481 de persoane.

Până la această dată au ieșit din autoizolare 12.514 persoane iar din carantină instituționalizată 1.604 persoane.

Au fost externate din spital 782 de persoane și au fost declarate vindecate 275 de persoane.

Precizăm  faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Adauga comentariu