Amenzi de aproape 250.000 de lei date de polițiștii suceveni în ultimele de 24 de ore în contextul pandemiei de Covid – 19

Instituția Prefectului a anunțat că în ultímele 24 de ore echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au făcut verificări cu privire la respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

La aceste acțiuni au participat 339 de polițiști, 110 polițiști locali, 20 de militari MApN și 181 de jandarmi.

Verificările au vizat 1.315 de persoane aflate în autoizolare/carantină și 34 de unități economice. Au fost date 118 amenzi pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 236.600 de lei. A fost întocmit un dosar penal pentru zădărnnicirea combaterii bolilor.

- în izolare voluntară la domiciliu 1.367 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 11491 de persoane;

- în carantină instituționalizată 716 persoane. Până acum au ieșit din carantină instituționalizată 1.219 de persoane.

Au fost externate din spital 653 persoane și declarate vindecate 154 de persoane.

Precizăm  faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Adauga comentariu