Amenzi de peste 130.000 de lei date de polițiști în ultimele 24 de ore în contextul pandemiei de coronavirus

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 517 cadre M.A.I. din care 400 polițiști, 105 jandarmi și patru polițiști de frontieră, precum și 96 polițiști locali și 19 militari MApN. Dispozitivul pentru menținerea ordinii și siguranței a fost organizat în 261 de patrule.

În contextul COVID 19 forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale și  pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost executate, în ultimele 24 de ore, 66 misiuni din care cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Au fost verificate 766 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și a fost aplicată o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de izolare. În perioada de referință au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei.

În ultimele 24 de ore, personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 10 fapte de natură contravențională (șapte pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și trei alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 13.450 lei (12.000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1.450 alte contravenții în context). Totodată, au fost constatate două infracțiuni de fals în declarații. Pentru cele două fapte sunt cercetate două persoane.

Adauga comentariu