Amenzi penale pentru membrii a două grupuri de petrecăreți, care s-au bătut cu bâte după ce s-a terminat distracția într-o discotecă de la țară. Unul dintre indivizi a renunțat la bâta sa pentru a flutura un cuțit

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat pe Gabriel Gontariu la pedeapsa de 7.500 de lei amendă penală  (250 de zile de amendă a câte 30 de lei/ zi) pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Mugurel Constantin Gontariu, Nicușor Vasile Gontariu, Vlad Ionuț Zancu, Andrei Mandiuc, Mihai Dediu și Lucian Dumitru Irina au fost condamnați la câte o amendă de 6.000 de lei amendă penală (200 de zile de amendă a câte 30 de lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Inculpaților li se atrage atenția că dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor - amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

S-a dispus confiscarea cuțitului folosit la săvârșirea infracțiunilor.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 26 decembrie 2016, polițiștii au fost anunțați printr-un apel la 112 despre faptul că în fața unei discoteci dintr-o comună din Suceava, în drumul comunal, are loc un scandal între mai mulți tineri.

La acea dată, în jurul orei 05.00, în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de alcool, grupul format din Vlad Ionuț Zancu, Mihai Dediu, Andrei Mandiuc și Lucian Dumitru Irina s-a încăierat cu grupul format din Gabriel Gontariu, Mugurel Constantin Gontariu, Nicușor Vasile Gontariu. Cei șapte indivizi s-au lovit reciproc și au tulburat liniștea și ordinea publică.

Înaintea încăierării, primul grup împreună cu o femeie au ieșit din discotecă și s-au oprit în parcarea discotecii, unde au continuat să consume băuturi alcoolice.

La un moment dat, pe la ora 04.30, la discotecă și-a făcut apariția și al doilea grup. Aceștia au consumat băuturi alcoolice, iar pe urmă, deoarece discoteca urma să se închidă, grupul a ieșit în parcarea discotecii.

Între cele două grupuri s-a iscat un conflict spontan, moment în care indivizii au început să se lovească reciproc cu pumnii și picioarele. Inițial, conflictul a pornit în parcare și ulterior scandalagii au ieșit în drumul comunal.

În timpul încăierării, primul grup a folosit bâte cu care i-a lovit pe inculpații din grupul advers. De asemenea, Gabriel Gontariu avea asupra sa un cuțit, cu care îi lovea pe inculpații din grupul advers.

În urma evenimentului, Lucian Dumitru Irina, Mihai Dediu, Andrei Mandiuc și Vlad Ionuț Zancu au fost transportați la spitalul din apropiere în vederea tratării leziunilor suferite.

Adauga comentariu