Amenzi în valoare de 65.000 de lei pentru depozitarea deșeurilor și exploatarea ilegală de agregate minerale pe raza localității Ipotești

După ce Garda Națională de Mediu Suceava a primit sesizări cu privire la faptul că s-ar exploata ilegal agregate minerale din Situl Natura 2000 ROSCI10380 Râul Suceava-Liteni, comisari din cadrul Gărzii de Mediu au efectuat un control pe linie de protecție a mediului împreună cu lucrători din cadrul IPJ Suceava, ABA Siret – SGA Suceava și ANANP – ST Suceava constatând efectuarea de lucrări pe terenul aferent unei ferme de animale de pe raza comunei Ipotești.

Pe terenul aparținând fermei au fost constatate depozitări neconforme de deșeuri în amestec. Pentru neregulile privind protecția mediului, regimul deșeurilor și regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Suceava au aplicat sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor este de 40.000 de lei. A fost aplicată și o sancțiune complementară de suspendare a activității de exploatări agregate minerale.

De asemenea, inspectorii ABA Siret – SGA Suceava au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 25.000 lei în urma cercetărilor efectuate de inspectori și de reprezentanții IPJ Suceava.

În cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Adauga comentariu