Amenzi în valoare de peste 300.000 de lei date de polițiști în ultima săptămână

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie 2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat în total 579 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice, dintre care 32 au fost făcute în colaborare cu jandarmii. Au fost asigurate cinci misiuni de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 309  evenimente,  241 dintre acestea fiind semnalate prin 112 şi 68 prin alte mijoace.

În această perioadă, au acţionat zilnic poliţiştii rutieri având în dotare nouă aparate radar pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 56 de permise de conducere (două pentru alcool, șapte pentru viteză excesivă și 47 pentru alte abateri) şi au retras  31 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulație, nerespectarea regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptarea conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

În această perioadă, au fost date 788 de amenzi. Cele mai multe (670) au fost aplicate la regimul rutier (2 – alcool, 163 – viteză şi 505 de altă natură), 80 la Legea nr. 61/1991 (ordine publică), 3 la Legea 12/1990 (comerț ilicit), 2 la Legea 295/2004 (regimul armelor) şi 27 la alte acte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  321.514 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.230 de lei.

Au fost prinşi în flagrant 15 autori de infracţiuni, în total 32 de persoane fiind cercetate şi s-au dispus măsuri preventive faţă de 14 persoane.  Există un total de 148 de infracţiuni sesizate (25 la regimul siguranţei rutiere, 4 de natură economică şi 119 reprezintă infracţiuni de alte genuri).

În aceeaşi perioadă au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel naţional și una urmărită internațional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Adauga comentariu