Amenzile pregătite de Primăria Suceava pentru sucevenii care își bat joc de colectarea selectivă a gunoiului

Șefii asociațiilor de proprietari au fost informați cu privire la noile reguli de colectare selectivă a deșeurilor. Aceștia s-au întâlnit ieri într-o ședință la Primărie și au fost informați în legătură cu detaliile din contractul de salubrizare și cu amenzile pe care le vor primi cei care nu colectează selectiv .

Persoanele fizice care vor încălca aceste reguli sunt pasibile de amenzi cuprinse între 600 și 1.500 de lei, iar persoanele juridice pot încasa amenzi de până la 2.500 de lei. Joi, 20 decembrie, consilierii locali suceveni vor stabili sancțiunile pentru persoanele fizice și pentru cele juridice.

„Am prezentat președinților/administratorilor de asociații noile detalii din contractul de salubrizare menajeră. Marea majoritate au confirmat că sucevenii au primit scrisorile cu informațiile privind colectarea selectivă și că afișele sunt lipite în scările de bloc. Joi vom modifica regulamentul de ecologizare, iar colegii mei vor primi atribuții de sancționare a celor care nu colectează selectiv. Am făcut apel la implicarea asociațiilor în această campanie pentru a avea rezultatul dorit, Suceava mai frumoasă!”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

În cele ce urmează vă prezentăm faptele considerate contravenție și sumele cu care sunt pedepsiți cei care le săvârșesc:

Reamintim că din această lună a intrat în vigoare noul contract de salubrizare menajeră în municipiul reședință de județ pentru o perioadă de 12 ani, semnat cu asocierea dintre SC DIASIL SRL Suceava și SC RITMIC COM SRL Ilișești. Contractul de salubrizare menajeră include, între altele, și colectarea selectivă a deșeurilor municipale care are ca scop final ca cetățeanul să plătească pentru cât gunoi umed produce, iar materialele reciclabile vor fi recuperate. 

Adauga comentariu