Amplu control făcut de polițiștii suceveni într-un bloc din cartierul Burdujeni. O persoană a fost internată la Psihiatrie

Ieri, între orele 06.00 – 08.00, Secția Urbană de Poliție Burdujeni, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale a inițiat și organizat o acțiune în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, Poliția Locală Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, la blocul situat în municipiul Suceava, strada Fagului, precum și în proximitatea acestuia, pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru legalizarea persoanelor restante în privința cărților de identitate, precum și pentru identificarea și depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest imobil.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 52 de persoane și au fost depistate 25 de persoane străine de localitate. Au fost date 25 de amenzi în valoare de 2000 de lei. De asemenea, au fost controlate 18 bagaje și patru alte obiective din zonă.

Polițiștii au dispus împreună cu lucrătorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică aplicarea unei sancțiuni contravenționale față de administratorul imobilului, în valoare de 20.000 de lei și ca măsură complementară închiderea locației respective, având în vedere condițiile precare de igienă găsite, după ce locatarii vor fi evacuați, cât mai urgent posibil, de către proprietar.

Tot în cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 37 ani, iar în urma verificărilor făcute a rezultat faptul că acesta a plecat în mod voluntar de acasă, de pe raza sectorului 5 – București, figurând ca persoană dispărută. S-a luat măsura internării acestuia în Secția de Psihiatrie Burdujeni pentru o perioadă de 24 de ore pentru ca familia să se prezinte pentru a-l prelua.

Totodată, persoanele găsite în apartamentele respective au fost instruite de către polițiștii de proximitate și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violență.

Adauga comentariu