Anchetă la Direcția Silvică Suceava după ce mai mulți angajați ar fi fost implicați în deturnarea unor licitații

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, cu sprijinul colegilor de la SICE Neamț și SICE Harghita au făcut 22 de percheziții la 22 de societăți comerciale care au ca obiect de activitate „prelucrarea și comercializarea materialului lemnos” într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În acest dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „deturnarea licitațiilor  publice” și „fals intelectual” față de mai mulți reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava cu atribuții de verificare a situației datoriilor agenților economici înscriși la preselecțiile pentru participarea la licitațiile organizate în perioada octombrie 2013 – iunie 2015 și „fals în declarații” față de agenții economici admiși la preselecțiile desfășurate în vederea participării la licitațiile organizate de Direcția Silvică Suceava, în aceeași perioadă.

Perchezițiile au fost făcute la 19 firme din județul Suceava, la două firme din județul Neamț și la o firmă din județul Harghita.

Cu ocazia perchezițiilor mai sus amintite au fost ridicate înscrisuri și documente contabile, respectiv fișe conturi furnizori, balanțe analitice/sintetice, precum și alte documente ce au legătură cu cauza și pot constitui mijloace materiale de probă în completare întregului material probator.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către polițiști sub supraveghere procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Adauga comentariu