Andu Vornicu și Vali Stănuț au fost eliberați sub control judiciar

În cursul zilei de ieri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au pus în executare două autorității de percheziție domiciliară pentru probarea activității infracționale a suspecților Andu Vornicu (47 de ani), din comuna Ipotești, și Vali Stănuț (47 de ani), din comuna Șcheia.

În sarcina celor doi s-au reținut fapte în formă continuată de șantaj și camătă și acte de relaționare infracțională în sfera cămătăriei. Activitatea infracțională a celor doi a constat în faptul că au împrumutat sume de bani cu dobândă ca îndeletnicire și ulterior, prin amenințări cu acte de violență asupra persoanelor vătămate au dobândit în mod injust foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor desfășurate și a materialului probator administrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore față de cei doi bărbați, aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. 

Astăzi, Andu Vornicu și Vali Stănuț au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind dispusă față de ambii măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

Adauga comentariu