Angajații de la ANAF și-au reclamat un coleg care a fost internat cu coronavirus la Spitalul Județean Suceava și a revenit la muncă fără să mai intre în izolare

Zilele trecute, la data de 18 iunie 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o plângere penală formulată de colectivul de angajaţi ai Compartimentului de Inspecţie Economico – Financiară Suceava – Serviciul de inspecţie economico – financiară Nord – Est din cadrul DGRFP Iaşi.

Din conţinutul sesizării reiese că unul dintre angajaţi a fost internat în cursul lunii martie 2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, fiind diagnosticat cu virusul SARS – CoV – 2, iar imediat după externare a revenit la serviciu fără a respecta o perioadă minimă de izolare, fără efectuarea unui al doilea test şi fără respectarea normelor privind distanţarea socială, punând în pericol sănătatea celorlalţi angajaţi.

De asemenea, fiind cunoscută situaţia angajatului confirmat pozitiv, la nivelul conducerii SIEF Nord-Est – DGRFP Iaşi nu s-ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19, prin asigurarea materialelor de protecţie şi dezinfecţie, asigurarea distanţării sociale şi protejarea sănătăţii personale.

Cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu