Angajații diagnosticați pozitiv cu coronavirus de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică au fost înlocuiți cu angajații care se aflau în autoizolare la domiciliu

Ca urmare a primirii de la DSP Suceava a rezultatelor testării beneficiarilor și personalului care efectua ture în izolare în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neurospihică Sasca Mică centrului, din data de 11 aprilie 2020, conducerea DGASPC Suceava a procedat ieri la izolarea celor 242 de beneficiari testați pozitiv într-o clădire separată de clădirea în care sunt cazați ceilalți 127 de beneficiari testați negativ.

Deasemenea, angajații testați pozitiv care urmează a fi internați în spital, sunt înlocuiți, începând de astăzi de angajații care se află în izolare preventivă la domiciliu.

„Având în vedere că angajații de specialitate din cadrul centrului (asistenți medicali, infirmieri) vor avea de îngrijit beneficiari testați pozitiv COVID – 19, am solicitat, în decursul zilei de ieri, printr-o adresă la DSP Suceava, sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, în vederea instruirii personalului din centru în ceea ce privește modul de folosire a echipamentului de protecție, intervenția, tratarea și monitorizarea evoluției beneficiarilor testați pozitiv COVID – 19 dar și  prevenirea infectării angajaților testați negativ/netestați. Totodată, am adus la cunoștința DSP Suceava faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neurospihică Sasca Mică nu are instalații de oxigen și niciun fel de aparatură medicală necesară unei astfel de situații, ca cea cu care ne confruntăm acum”, a explicat Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.

Angajații care au fost testați pozitiv au fost internați în cursul zilei de astăzi, o parte în Spitalul din Rădăuți (opt persoane), iar cea mai mare parte, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan” Suceava.

„Menționăm faptul că s-a efectuat încă de ieri dezinfecția clădirilor și a spațiilor din incinta centrului, înainte de trierea beneficiarilor în funcție de reszultatul testării. Pentru a crea condiții de odihnă angajaților care sunt în izolare la centru și asigură schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului,  containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător”, a mai completat Nicoleta Daneliuc.

Situație de la Centrul de Recuperare și Reabilitarea Neuropsihiatrică Sasca Mică este una destul de gravă. 242 de beneficiari și 59 de angajați ai centrului au fost confirmați cu coronavirus. Marea parte a celor infectați sunt asimptomatici.

Adauga comentariu