Ani grei de închisoare pentru clanul de țigani din Câmpulung, coordonat de doi criminali în serie, tată și fiu, care a obligat mai multe tinere să cerșească

Astăzi, Tribunalul Suceava a dat o primă pedeapsă în dosarul penale în care a fost trimis în judecată clanul de țigani din Câmpulung, coordonat de doi criminali în serie, tată și fiu, care a obligat mai multe tinere să cerșească.

Gheorghe Lazăr a fost condamnat la 12 ani și opt luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „trafic de persoane”, „trafic de minori”, „tentativă de omor calificat” și „lovire sau alte violențe”, la care se adaugă un rest neexecutat de 3.7353 de azile de închisoare.

Gheorghe Lazăr zis „Norocel” a primit 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „trafic de minori”, „trafic de persoane” și „vătămare corporală”.

Florea Lazăr a fost condamnat de Tribunalul Suceava la șase ani și trei luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „complicitate la trafic de persoane” și „trafic de minori”.

Tudor Lazăr s-a ales cu 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de minori”și „exploatarea cerșetoriei”.

Judecătorii suceveni au condamnat-o și pe Livica Motan la 10 ani de închisoare pentru „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de minori” și „exploatarea cerșetoriei”.

Pardalian Lazăr s-a pricopsit și el cu șapte ani de închisoare pentru „constituire a unui grup infracţional organizat” și „trafic de minori”.

Trebuie menționat faptul că sentința penală dată de Tribunalul Suceava nu este una definitivă și poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La începutul anilor 2000, Gheorghe Lazăr şi fiul său Gheorghe Lazăr zis „Norocel” au ajuns după gratii pentru că au omorât două femei. La data de 6 iunie 2000, poliţiştii au descoperit în parcarea de lângă Cabana Mestecăniş din judeţul Suceava, trupul neînsufleţit al unei tinere. Anchetatorii au descoperit că victima a fost bătută cu sălbăticie înainte de a fi strangulată cu un şiret. 

La opt luni distanţă, în cursul lunii februarie a anului 2001, între localităţile Sadova şi Pojorâta, mecanicul unui tren a observat pe calea ferată cadavrul unei tinere în vârstă de 25 de ani. În urma necropsiei s-a stabilit că şi aceasta a fost bătută şi ulterior strangulată, exact ca şi prima victimă.

Zeci de poliţişti au lucrat pentru a-i prinde pe autorii celor două oribile crime. Astfel, criminalii au fost descoperiţi după sute de audieri, Gheorghe Lazăr, în vârstă de 63 de ani la vremea respectivă şi fiul său Gheorghe Lazăr, de 17 ani, fiind prinşi şi arestaţi. Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, în timp ce fiul său s-a ales cu 10 ani de detenţie pentru complicitate la omor deosebit de grav. Gheorghe Lazăr a reuşit să se elibereze la sfârşitul anului 2010, după ce a executat jumătate de pedeapsă.

După eliberare, Lazăr şi împreună cu mai mulţi ai familiei sale s-au organizat într-o grupare specializată în racolarea şi exploatarea cerşetorilor. Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze gruparea condusă de criminalul în serie, membrii reţelei fiind acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, vătămare corporală, tentativă de omor calificat, lovire sau alte violenţe şi exploatarea cerşetoriei.

În perioada 2013 – 2015, reţeaua coordonată de Gheorghe Lazăr a racolat şapte victime, trei dintre ele minore, pe care le-a obligat să cerşească prin localităţile din judeţul Suceava, precum şi prin localităţi din judeţele Cluj, Neamţ, Botoşani, Arad, Bihor şi Iaşi, banii obţinuţi de acestea ajungând în buzunarele apropiaţilor lui Lazăr.

Cerşetorii erau bătuţi, înfometaţi şi ameninţaţi frecvent cu moartea de către rudele lui Gheorghe Lazăr. Una dintre victimele clanului Lazăr a ajuns într-o stare atât de gravă, încât a fost nevoie de intervenţia medicilor pentru a o salva de la moarte.

Adauga comentariu