Ani grei de închisoare pentru un cioban și concubina acestuia după ce şi-au omorât copilul în vârstă de 9 luni

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Claudiu – Ilie Rădi (23 de ani), din comuna Fântânele, la 12 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie relativ la infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În același dosar, inculpata Lucia Georgiana Lelcu a fost achitată pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, însă a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru  violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor. Decizia magistraților suceveni nu este definitivă.

La data de 15 decembrie 2016, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Claudiu Ilie Rădi la şase ani de închisoare, însă decizia nu a fost una definitivă. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au luat decizia de a trimite întreg dosarul la prima instanţă spre rejudecare, individul fiind judecat în libertate în tot acest timp.

În vara anului 2016, Claudiu Ilie Rădi a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Acesta a fost acuzat de procurorii că şi-a bătut în mai multe rânduri fiul în vârstă de doar nouă luni de zile, copilul murind în urma loviturilor încasate de la părintele său.

Micuţul a ajuns prima dată la spital la începutul lunii aprilie 2016. Rădi, care lucrează ca cioban la o stână din satul Sfântu Ilie, şi-a lovit copilul peste faţă pentru că i-a izbit telefonul mobil. Atunci, poliţiştii au aflat de la mama minorului că inculpatul obişnuia să-l lovească pe băieţel cu palmele, cu varga, ori îl izbea de perete sau pat.

„Inculpatul Rădi Claudiu – Ilie a exercitat de nenumărate ori acte de violenţă asupra victimei – mai precis îl lovea cu palmele peste faţă, îl lovea cu o vargă, îl izbea de pat ori de perete, i-a aplicat chiar şi o lovitură cu pumnul în burtă, toate aceste violenţe fiind determinate de faptul că victima îşi îngăduia să plângă în momente nepotrivite pentru inculpat”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016, Claudiu Ilie Rădi şi-a izbit copilul de 3 – 4 ori de un perete, după care l-a trântit în mai multe rânduri de pat. Trei zile mai târziu, individul l-a lovit din nou pe băiat, de această dată cu varga peste picioare. În urma loviturilor primite, micuţului i s-a făcut rău, ajungând de urgenţă la spital, unde a fost transportat cu ambulanţa.

Mama micuţului a spus în primă fază că Rădi a fost cel care l-a bătut pe copil, însă ulterior a declarat că băiatul ar fi căzut singur din pat. Femeia a părăsit locuinţa în care locuia cu cel care îi agresa constant copilul, însă după câteva zile s-a întors.

În cursul zilei de 4 mai 2016, tânăra a plecat la magazin, lăsând bebeluşul cu Claudiu Ilie Rădi. Când s-a întors a aflat de la acesta că fiul ei ar fi căzut din pat şi că „îşi dă ochii peste cap”. O ambulanţa a preluat minorul şi l-a dus la spital, unde a decedat. În cele din urmă s-a stabilit că Lelcu ar fi fost cea care i-ar fi aplicat lovitura mortală copilului ei.

„Conform concluziilor cuprinse în raportul medico – legal, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio – respiratorii acute consecinţa unui traumatism cranio-cerebral obiectivat prin factură de bază craniană, hemoragie subarahnoidiană cerebrală difuză, fină lamă de hematom subdural şi edem cerebral marcat. Între leziunile constatate şi deces există legătură directă de cauzalitate”, au concluzionat procurorii suceveni.

 

Adauga comentariu