Aparatele și echipamentele donate de Papa Francisc către Spitalul Județean Suceava vor ajunge în România astăzi. Acestea sunt aduse cu o aeronavă militară

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 25 aprilie, un zbor pe ruta București – Milano și retur pentru aducerea în țară a echipei formată din 15 medici și asistenți medicali români, însoțită de un ofițer de legătură al IGSU, precum și a unor echipamente medicale donate de Statul Vatican, prin bunăvoința Sfântului Părinte Papa Francisc, autorităților locale din orașul Suceava.

Personalul medical din România, selecționat pe bază de voluntariat, a acționat la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Echipamentul medical donat de către Papa Francisc, Jorge Mario Bergoglio, orașului Suceava constă în cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane de protecție, 5.000 de măști sanitare, 900 de măști tip FFP2 și 400 de ochelari de protecție.

Conform MApN, aeronava va ateriza în București pe la ora 16.30.

Adauga comentariu