Aproape 350 de amenzi au dat polițiștii suceveni pentru nerespectarea restricțiilor în vreme de pandemie, în trei zile

De joi până ieri, polițiștii din județul Suceava au aplicat aproape 350 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în perioada pandemiei. Valoarea totală a amenzilor este de 25.100 de lei.

„În perioada 05 – 07.11.2020 polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai DirecțieiSanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost suplimentate patrulele în teren pentru monitorizarea respăectării legislației dar și averificării la domiciliul a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de autoizolare și carantinare și au fost reinstruiți administratorii unităților economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private cu privire la respectarea cadrului legal.

Doar în perioada 5-7 noiembrie 2020 au fost verificate 446 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 3065 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 100 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat 347 desancțiuni contravenționale, în valoare de 25.100 lei.

Au fost desfășurate la nivelul județului peste 50 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu