Aproape 4.000 de pachete cu țigări de contrabandă și peste 270 de sticle cu băuturi alcoolice confiscate de polițiștii suceveni în urma perchezițiilor de ieri

Ieri, polițiștii din cadrului Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 24 de percheziții, 21 pe raza județului Suceava, două pe raza județului Vrancea și una în județul Bihor. Perchezițiile au vizat persoane suspectate de implicarea în contrabandă cu produse accizabile de proveniență extracomunitară, atât în forma introducerii în țară, cât și în cele de transport, depozitare și comercializare a acestora.

Cu această ocazie, la aproape jumătate dintre locațiile percheziționate au fost descoperite țigări și băuturi alcoolice de proveniență extracomunitară, cantitatea totală de țigări depistată fiind de 79.780, iar cea de băuturi alcoolice totalizând peste 270 de sticle.

Întreaga cantitate de țigări și băuturi alcoolice a fost indisponibilizată, urmând să fie calculate sumele cu care a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii și recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava – SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Adauga comentariu