Aproape patru grame de cannabis găsite în celula suceveanului acuzat că ar fi violat și omorât o tânără pe o plajă din Belgia

Problemele cu legea pe care le are Alexandru Caliniuc (26 de ani), din orașul Salcea, par a fi departe de a fi rezolvate. Mâine, acesta urmează să fie audiat de către procurorii din Bruges după ce, la data de 26 februarie 2021, în urma unui control de rutină, în celula lui au fost găsite 3,39 grame de cannabis.

În vara anului 2017, suceveanul a fost extrădat în Belgia, unde este acuzat că ar fi violat și omorât o tânără. Pentru faptele sale, Alexandru Caliniuc a fost trimis în judecată, la data de 31 august 2020, fiind acuzat de crimă și viol prin tortură. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, tânărul își va petrece restul zilelor după gratii, însă dacă va scăpa de acuzația de crimă, el se va alege cu 30 de ani de detenție pentru viol prin tortură. Procesul ar urma să înceapă în luna iunie a acestui an.

Alexandru Calinicu este acuzat că ar fi omorât-o pe Sofie Muylle. Suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe belgiancă. Corpul tinerei a fost descoperit la data de 22 ianuarie 2017, în jurul orei 12.20, pe o terasă de pe o plajă din Knokke. Medicii au arătat că Sofie Muylle a fost ucisă noaptea precedentă.

La data de 26 iunie 2017, Alexandru Caliniuc a fost arestat de polițiștii suceveni în baza unui mandat european de arestare. Polițiștii belgieni au putut demonstra faptul că suceveanul s-a aflat ore în șir în preajma cadavrului Sofiei Muylle, Caliniuc fiind îmbrăcat într-o geacă albastră.

ADN-ul acestuia a fost găsit pe trupul victimei, dar suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe femeie. Dintr-un raport al experților judecătorești reiese că Alexandru Caliniuc ar putea scăpa de acuzația de crimă. La data de 5 decembrie 2018, acesta a participat la reconstituire, explicând pas cu pas ce a făcut în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2017.

Sursa foto: Simon Mouton

Adauga comentariu