Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează un campionat de fotbal pentru a-i încuraja pe tinerii din parohii să facă mai des sport

Pentru a-i sprijini pe tinerii facă mișcare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează în Vacanța de Vară, în perioada iulie – august 2021 „Campionatul de Fotbal pentru Tinerii din Parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”.

„Proiectul constă în invitarea tinerilor din parohii în implicarea activă prin sport și mișcare, în cadrul unui Campionat de Fotbal.

Scopul este și transmiterea unui mesaj puternic generației tinere și anume că sedentarismul, petrecerea îndelungată pe internet (rețele de socializare, jocuri video) și pe telefon dăunează grav sănătății și dezvoltării fizice, psihice și duhovnicești.

Echipa de fotbal a fiecărei parohii va fi formată din 7 tineri (vârsta 14-21 ani), un portar și 6 jucători de câmp. Antrenor al echipei de fotbal va fi ori preotul, cântărețul, pălimarul, unul dintre consilieri, un om de nădejde din parohie priceput și pasionat de activitatea sportivă ori un tânăr desemnat din parohie, de orice vârstă.

Fiecare echipă își va alege o denumire și echipamentul de joc. Fiecare partidă de fotbal va avea două reprize de câte 25 min. fiecare, cu o pauză de 10 min. între ele.

La fazele pe Protopopiate arbitrii vor fi profesorii de sport din zonă, aleși în urma recomandărilor inspectorului de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Suceava. Doar la faza finală, pe Arhiepiscopie, care va avea loc la Suceava vor fi derogați la Centrul partidelor arbitrii care fac parte din Comisia Județeană a Arbitrilor Suceava.

Echipa câștigătoare va primi Cupă și medalii pentru toți jucătorii ei. De asemenea și următoarele două clasate vor fi premiate. Toți tinerii fotbaliști, inclusiv antrenorii și arbitrii, vor primi diplome de participare”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 

 

Comentarii

Cotun Iulian-Co...

03.07.2021 17:46

Cum se pot face înscrierile?

Adauga comentariu