Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, despre referendum: „Persoanele care solicită în mod absurd protecția legii ca să formeze o familie bărbat – bărbat înseamnă un atentat la viața unui stat”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, și-a exprimat părerea cu privire la chestiunea privind modificarea Constituției în vederea susținerii familiei tradiționale. Conform cotidianului Obiectiv de Suceava, ÎPS Pimen și-a expus punctul de vedere la o ședință ce a avut loc la sediul Palatului Administrativ al Județului Suceava.

„Înainte a fi căsătorit civil, nu se poate numi nici soț și nici soție. Dar omul cu credință în Dumnezeu vede tot ce înseamnă valoare. Dumnezeu l-a făcut pe om: soț și soție, ca să nu fie singur. Este vorba despre comuniune sufletească, comuniune socială soț – soție, pentru dăinuirea neamului omenesc. Persoanele care solicită în mod absurd protecția legii ca să formeze o familie bărbat – bărbat înseamnă un atentat la viața unui stat, la viața lumii, pentru că noi ne înmulțim prin legătura dintre bărbat și femeie, nu dintre bărbat și bărbat și femeie și femeie”, a declarat ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a declarat total împotriva acestui demers, considerând referendumul total inutil. 

„Lucrurile sunt foarte simple, spun sfinții părinți că orice poate face Dumnezeu, numai un singur lucru nu: să silească voința omului. De ce? Pentru că ea are un cvorum: conștiința noastră lăsată de Dumnezeu”, a mai completat ÎPS Pimen.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Adauga comentariu