Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, este infectat cu coronavirus

Conform mai multor surse, ÎPS Calinic este infectat cu coronavirus. Acesta ar fi luat virusul de la unul dintre consilierii săi, care se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Iași. Consilierul în cauză a fost transferat de la Suceava la Iași la începutul săptămânii trecute, când starea i s-a agravat și a necesitat intubare. Cel din urmă are domiciliul în Iași, iar transferul de la Suceava la Iași ar fi fost solicitat de familia acestuia.

Se pare că în cazul ÎPS Calinic, boala este mai miloasă cu acesta. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 64 de ani, nu a vrut să meargă la spital, ci a preferat să se trateze în chilia sa.

Vă amintim faptul că în luna mai a anului 2020, ÎPS Pimen, care a fost arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit fiind infectat cu coronavirus.

Reporterii Ziar de Suceava au încercat să obțină un punct de vedere din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar purtătorul de cuvânt Alexandru Sava nu a oferit niciun răspuns până la publicare acestui articol.

 

 

Adauga comentariu