Autopsiera din SJU Suceava, plasată sub control judiciar pentru luare de mită și pentru că a furat 600 de lei de la un decedat: „Oamenii se mirau de ce ieşea din mâna mea. Am pus suflet în această meserie”

Ieri, cotidianul Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat ”O autopsieră din Spitalul Județean Suceava a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită și pentru că a furat 600 de lei de la un decedat”, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpata Mariana Ficiuc pentru săvârșirea a 37 de infracțiuni de „luare de mită” și a infracțiunii de „furt”.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie - aprilie 2020, a pretins și/sau primit de la un număr de 37 aparținători ai persoanelor decedate, sume de bani cuprinse între 20 și 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare și predarea către aceștia.

De asemenea, la data de 4 aprilie 2020, inculpata și-a însușit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și al unor subunități de poliție de pe raza județului Suceava.

„Precizăm că luarea unei măsuri preventive are ca scop asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori prevenirea săvârşirii unei alte infracţiuni, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai adăugat procurorii.

Reporterii de la Adevărul au contactat-o telefonic pe Mariana Ficiuc.

„Sunt puţin şocată de ce mi se întâmplă. Am servit pe toată lumea cât am putut. N-am pretins nimic de la nimeni. Niciodată n-am condiţionat pe nimeni, chiar dacă am stat peste program. Oamenii se mirau de ce ieşea din mâna mea. Am pus suflet în această meserie. În viaţa mea n-am pus mâna pe nimic”, a spus Mariana Ficiuc.

 


 

Adauga comentariu